Καθυστέρηση …με «ευθύνη» της Νίκης Βόλου

Τον Αύγουστο μετά την οριστικοποίηση της κατηγορίας αποφασίστηκε να γίνει η γενική συνέλευση 

Με ευθύνη του Γ.Σ.Β. «Η Νίκη» θα συνεχιστεί η καθυστέρηση στην οργάνωση του ποδοσφαιρικού τμήματος της ομάδας διοικητικά και αγωνιστικά την ώρα που υπάρχουν δυο προτάσεις είτε για να αναλάβουν τη Διοικούσα Επιτροπή, είτε για τις διαδικασίες για τη δημιουργία ΠΑΕ αν η Νίκη «κερδίσει» άνοδο!

Επί της ουσίας το Δ.Σ. του Γ.Σ.Β. «Η Νίκη» θα είναι αυτό που θα δηλώσει συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής έως τις 5 Αύγουστου και θα περιμένει τις δηλώσεις συμμετοχής σε κύπελλο και Football League ευελπιστώντας να αδειάσει μια θέση επαγγελματικής κατηγορίας που όπως όλα δείχνουν θα αφήσει ο Ηρακλής Θεσσαλονίκης. Ως τότε όπως προκύπτει από την απόφαση της μη σύγκλισης Γενική Συνέλευσης η ποδοσφαιρική Νίκη Βόλου δεν θα έχει διοικητική ηγεσία!

Την απόφαση να μην συγκαλέσει γενική συνέλευση ώσπου να ξεκαθαρίσει η κατηγορία που θα αγωνιστεί η ομάδα ποδοσφαίρου, την γνωστοποίησε η Ερασιτεχνική Νίκη μετά το διοικητικό συμβούλιο που έγινε την Τέταρτη το βράδυ.

Η ανακοίνωση του Ερασιτέχνη του Γ.Σ.Β. «Η ΝΙΚΗ»: «Το Διοικητικό Συμβούλιο του Γ.Σ.Β. «Η ΝΙΚΗ», μετά τη συνεδρίασή του, στις 24 Ιουλίου, αποφάσισε τα κάτωθι:

Να μη συγκαλέσει γενική συνέλευση, μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες, που θα ξεκαθαρίσουν σε ποια κατηγορία θα αγωνιστεί η ομάδα ποδοσφαίρου. 

Οι εξελίξεις σε ότι αφορά στις ομάδες που θα αγωνιστούν στη Football League τη νέα αγωνιστική χρονιά, προβλέπεται να είναι άμεσες, κι αυτό καθιστά άκαιρη την πρόσκληση σε γενική συνέλευση η οποία βάσει καταστατικού πρέπει να γίνει επτά ημέρες μετά την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου.

Η γενική συνέλευση, θα πραγματοποιηθεί αμέσως μετά τις αποφάσεις που θα οριστικοποιήσουν την κατηγορία που θα αγωνιστεί η ομάδα.

Τα μέλη του Συλλόγου, θα κληθούν να αποφασίσουν: 
Εάν η ομάδα αγωνιστεί στη Γ’ Εθνική, για τα άτομα που θα αποτελέσουν τη Διοικούσα Επιτροπή, σύμφωνα με το Business Plan κάθε πλευράς που θα παρουσιαστεί. Εάν η ομάδα αγωνιστεί στη Football League, για τη δημιουργία της ΠΑΕ και την εκλογή πενταμελούς επιτροπής που θα αναλάβει να «τρέξει» τις διαδικασίες για τη δημιουργία της, βάσει του Νόμου περί Αθλητικών Ανωνύμων Εταιρειών».

Η ποδοσφαιρική Νίκη στην ουσία είναι «ακέφαλη» μετά την τελευταία συνέλευση και με το που «έπαψε» το ενδιαφέρον Ιμεράι ενώ κάποιοι έχοντας ως στόχο να ασχοληθούν διοικητικά τη νέα χρονιά (ο Αλέξης Παπακωνσταντίνου με τον Βασίλη Βενέτη) και σκέφτονταν και λειτουργούσαν σαν να είναι ομάδα Football League …άκουσαν για μία νέα πρόταση ομογενών από την Αμερική που θέλει να πάρει το πλειοψηφικό πακέτο της θεωρητικά νέας ΠΑΕ.

Οι νέοι ενδιαφερόμενοι αδελφοί Αντωνάκα που δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής φέρεται να έχουν τις δικές τους λύσεις για τη στελέχωση της ποδοσφαιρικής ομάδας… με εξασφαλισμένο μπάτζετ και με προπονητικό τιμ που θα αναλάβει εκτός της πρώτης ομάδας και την ακαδημία της Νίκης, αλλά όλα αυτά θεωρητικά τη στιγμή που λογικά όχι απλά άμεσα …αλλά χθες …θα έπρεπε να εχει ξεκινήσει προετοιμασία η ομάδα!

«Πόρτα» στον Ηρακλή 
Μια ντουφεκιά στον αέρα ήταν στην πραγματικότητα η προσφυγή του Γ.Σ. Ηρακλή να τοποθετηθεί στη Σούπερ Λίγκα 2 η «κυανόλευκη» ΠΑΕ… Και αυτό με το σκεπτικό ότι επειδή τα εμπλεκόμενα φυσικά πρόσωπα, που είχαν κατηγορηθεί στο σκάνδαλο των πλαστών ενημεροτήτων δικαιώθηκαν και άρα θα έπρεπε να αποκατασταθεί και η ομάδα, που υποβιβάσθηκε για αυτόν τον λόγο το 2011 από την κορυφαία τότε επαγγελματική ποδοσφαιρική κατηγορία. Αυτή η προσπάθεια -έστω για την τιμή των όπλων- δεν στέφθηκε με επιτυχία (λίγο πολύ αναμενόμενο), καθώς η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, στην οποία είχε απευθυνθεί ο «Γηραιός» απέρριψε το σχετικό αίτημα.

«Η Επιτροπή Εφέσεων, κατά την τελευταία της συνεδρίαση, έλαβε την ακόλουθη απόφαση. Απορρίπτει την από 8.7.2019 αίτηση του αθλητικού σωματείου με την επωνυμία Γυμναστικός Σύλλογος Ηρακλής Θεσσαλονίκης», αναφέρει χαρακτηριστικά η απόφαση της ΕΠΟ, όπως ανακοινώθηκε…

Μετά από αυτά τα αρνητικά μαντάτα οι Θεσσαλονικείς έχουν δύο (αλλά στην ουσία μία) λύσεις για το μέλλον τους: Είτε θα αγοράσουν ΑΦΜ άλλης ομάδας για να μετάσχουν στο πρωτάθλημα της νέας FootballLeague ώστε οι «κυανόλευκοι» να πορευτούν απαλλαγμένοι από τα χρέη των προηγούμενων χρήσεων είτε θα βρεθούν στο… πουθενά τη σεζόν 2019-20! Αυτή η εξέλιξη ευνοεί βεβαίως τη Νίκη με την ελπίδα να είναι έτοιμη διοικητικά και αγωνιστικά να πάρει τη θέση του Ηρακλή …τον Αύγουστο!

Επιμέλεια: ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΗΝΕΛΗΣ
Πηγή: www.taxydromos.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερο Παλαιότερο
Εγγραφείτε στο κανάλι μας και γίνετε μέλη: Youtube: Blue Heart TV