Ώρα μεταλλίου για την Εθνική U18 με Ισπανία

Το πιο σημαντικό παιχνίδι της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U18 δίνει απόψε η Εθνική Εφήβων του μπάσκετ αντιμετωπίζοντας την Ισπανία στο κλειστό της Νέας Ιωνίας Βόλου (21:15, ERT SPORTS).

Ο κόσμος του Βόλου θα δώσει και πάλι το «παρών» το βράδυ στο κλειστό της Νέας Ιωνίας για να «σπρώξει» τη νέα γενιά του ελληνικού μπάσκετ σε μια ακόμη επιτυχία όπως έχει κάνει σε όλα τα ματς και η Εθνική πέρασε στη ζώνη μεταλλίων του Ευρωπαϊκού U18 στον Βόλο.

Στην τελευταία σπουδαία επιτυχία για το ελληνικό μπάσκετ η Εθνική Εφήβων επικράτησε προχθές 70-66 της Λιθουανίας στην παράταση (κ.α. 55-55) και προκρίθηκε στα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού U18 για ενδέκατη φορά στην ιστορία της. Πλέον όντας στη ζώνη των μεταλλίων θα αντιμετωπίσει στον αποψινό ημιτελικό το μεγάλο φαβορί για το χρυσό, Ισπανία (21:15). Η Ισπανία έφρασε στα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος κερδίζοντας 84-77 τη Ρωσία ενώ στο άλλο ζευγάρι αναμετρώνται Τουρκία-Σλοβενία.

Η Σλοβενία επιβλήθηκε 71-57 της Μεγάλης Βρετανίας και η Τουρκία, έκανε την έκπληξη νικώντας 69-64 τη Γαλλία.

Με την ψυχολογία στα ύψη, μετά την προχθεσινή νίκη της Εθνικής Εφήβων επί της Λιθουανίας και την πρόκριση στον αποψινό ημιτελικό κόντρα στην Ισπανία …μεγάλος στόχος της Εθνικής Εφήβων είναι το χρυσό, όπως τόνισε ένας εκ των μεγάλων πρωταγωνιστών της ομάδας, ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης σε συνέντευξή του στον ΣΠΟΡ FM.

Συγκεκριμένα, ο παίκτης του Μαντουλίδη δεν κρύφτηκε πίσω από το δάκτυλό του και είπε ότι μεγάλος στόχος της ομάδας είναι πλέον το χρυσό μετάλλιο, ενώ στάθηκε και στην ανάγκη να παίρνουν χρόνο συμμετοχής στις ομάδες τους τα νέα παιδιά. Ο Νικολαΐδης μίλησε αρχικά για το μουδιασμένο ξεκίνημα της Εθνικής στο Ευρωμπάσκετ: «Ακούγαμε αυτά που έλεγαν πολλοί ότι δεν μπορούμε να προχωρήσουμε στη διοργάνωση. Ήρθε και η ήττα κόντρα στη Γαλλία, η οποία μας πείσμωσε, αλλά πήραμε τα επόμενα παιχνίδια. Είμαστε στα ημιτελικά και πλέον στοχεύουμε στο χρυσό», ενώ αναφέρθηκε στο πόσο σημαντικό είναι για ένα νεαρό παίκτη να παίρνει χρόνο συμμετοχής στην ομάδα του: «Είναι το Α και το Ω για έναν παίκτη να έχει παιχνίδια στα πόδια του, ώστε να μπορέσει να βρει ρυθμό. Εγώ είχα την τύχη να πάρω χρόνο συμμετοχής με την ομάδα μου και αυτό με έχει βοηθήσει πολύ».

Ο νεαρός μπασκετμπολίστας μίλησε για τους πανηγυρισμούς μετά τη νίκη επί της Λιθουανίας: «Το πανηγυρίσαμε πολύ αλλά το ξεπεράσαμε ήδη και ανήκει στο παρελθόν. Πλέον κοιτάμε ήδη τον ημιτελικό» και στάθηκε και στον κόσμο του Βόλου που κατακλύζει το κλειστό της Νέας Ιωνίας: «Είναι απίστευτη εμπειρία να αγωνιζόμαστε σε ένα γεμάτο γήπεδο, ειδικά για εμάς τα νέα παιδιά που είναι κάτι πρωτόγνωρο. Ο κόσμος μάς δίνει τρομερή ώθηση και τον ευχαριστούμε πολύ». Τέλος, μιλώντας για το αν αξίζουν οι Έλληνες παίκτες περισσότερες ευκαιρίες στις ομάδες τους ανέφερε: «Σίγουρα αξίζουν μια ευκαιρία οι Έλληνες παίκτες και ειδικότερα τα νέα παιδιά και αυτό το μήνυμα στέλνουμε μέσα από τις εμφανίσεις μας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα».

Επίσης ο 18χρονος guard του Περιστερίου Ζώης Καράμπελας μίλησε στο Eurohoops για τη μοναδική ατμόσφαιρα στο Κλειστό της Νέας Ιωνίας, την ερχόμενη αντίπαλό μας, Ισπανία, αλλά και όσους δεν τους πίστεψαν. « Αυτό που ζούμε εδώ πέρα είναι κάτι τρομερό. Δεν το έχω ξαναζήσει ποτέ στη ζωή μου! Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους φιλάθλους που είναι εδώ και στις νίκες και στις ήττες και μας χειροκροτούν ό,τι και αν γίνει. Είναι πραγματικά απίστευτο όλο αυτό! Τους περιμένουμε και σήμερα Σάββατο! Πιστεύω ότι θα είμαστε έτοιμοι. Για μένα το κλειδί είναι η άμυνα. Αν πιέσουμε στην άμυνα, τους έχουμε όλους, δεν μπορούμε να χάσουμε από κανέναν! Η πρόκριση είναι σίγουρα μια απάντηση σε όσους δεν μας πιστεύουν. Πιστεύω ότι αποδείξαμε τι αξίζουμε. Αλλά ακόμη δεν έχουμε πει την τελευταία μας λέξη. Μπορούμε να κάνουμε πολλά περισσότερα»!

Πρόγραμμα
Η Ελλάδα βρίσκεται στους ημιτελικούς του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U18 και θα αντιμετωπίσει στις 21.15 την Ισπανία για μια θέση στον τελικό ενώ όλο το σημερινό πρόγραμμα είναι:

ΚΓ Νέας Ιωνίας
Θέσεις 1-4
19.00 Τουρκία-Σλοβενία
21.15 Ελλάδα-Ισπανία

Θέσεις 5-8
14.30 Λιθουανία-Ρωσία
16.45 Γαλλία-Μ.Βρετανία

ΚΓ Πορταριάς
14.30 Σερβία-Γερμανία
16.45 Ιταλία-Μαυροβούνιο
19.00 Φινλανδία-Λετονία
21.15 Κροατία-Ολλανδία

Πηγή: www.taxydromos.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερο Παλαιότερο
Εγγραφείτε στο κανάλι μας και γίνετε μέλη: Youtube: Blue Heart TV