Μετρήσεις για κολυμβητές της Νίκης Βόλου που συμμετέχουν στην προεθνική από την FOODOXYS

Πραγματοποιήθηκαν σήμερα, από μέλη της επιστημονικής ομάδας του καθηγητή Δημήτρη Κουρέτα, της εταιρίας FOODOXYS (spin-off εταιρίας του ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ) σωματομετρικές κι αιματολογικές μετρήσεις, σε κολυμβητές και κολυμβήτριες της αγωνιστικής ομάδας του Γ.Σ.Β. «Η ΝΙΚΗ», που αναδείχθηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά πρωταθλήτρια Ελλάδος.

Οι μετρήσεις, αφορούσαν στη διαμόρφωση αντιοξειδωτικού προφίλ και οξειδωτικού στρες αντίστοιχα, ενώ με την εξαγωγή των αποτελεσμάτων θα εκπονηθούν ειδικά εξατομικευμένα προγράμματα Βιολειτουργικής Διατροφής για τον κάθε αθλητή ξεχωριστά, για την κάλυψη των αναγκών του ανάλογα με το βιοχημικό του προφίλ.

Μάλιστα, σήμερα πραγματοποιήθηκε η πρώτη μέτρηση στους κολυμβητές του Συλλόγου, που συμμετέχουν στη λίστα της προεθνικής της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος και υιοθετήθηκαν από την εταιρεία για να παρακολουθούνται με ένα πλάνο, το οποίο έχει εκπονηθεί και θα υλοποιηθεί την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.

Το τμήμα κολύμβησης του Γ.Σ.Β. " Η ΝΙΚΗ ", εκφράζει θερμές ευχαριστίες στον καθηγητή κ. Κουρέτα και στην επιστημονική του ομάδα και συγκεκριμένα τον κ. Νίκο Γκουτζουρέλα (Επιστημονικός Υπεύθυνος Αναλύσεων , Βιοχημικός PhD) και την κ. Μαρία Κανάκη (Επιστημονική υπεύθυνη διαιτολογίων Βιοχημικός BScΔιατροφολόγος BSc, ΜSc).

Μας τιμά ιδιαίτερα το έμπρακτο ενδιαφέρον τους, στην προσπάθεια που καταβάλουμε για επιστημονική επίβλεψη και κάλυψη των αναγκών της ομάδας μας.









ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερο Παλαιότερο
Εγγραφείτε στο κανάλι μας και γίνετε μέλη: Youtube: Blue Heart TV