Πλήρωσε τα λάθη του ο Άρης που συνετρίβη 3-0 στη Νορβηγία από Μόλντε

Πληρώνοντας τα πολλά λάθη στην ανασταλτική του λειτουργία, ο Άρης γνώρισε βαριά ήττα με 3-0 από τη Μόλντε στο «Aker Stadion», στο πρώτο παιχνίδι για τον Γ’ προκριματικό γύρο του Europa League. Έικρεμ (32′), Χέσταντ (37′) και Έλινγκσεν (87′) τα γκολ των Νορβηγών που απειλήθηκαν ελάχιστα από τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι τελείωσαν με δέκα ποδοσφαιριστές τον αγώνα λόγω αποβολής του Βέλεθ με απευθείας κόκκινη κάρτα στο 63′.

Με 4-3-3 παρέταξε την ομάδα του ο Σάββας Παντελίδης – που λόγω τιμωρίας είδε τον αγώνα από τις εξέδρες, με τον Άκη Βάβαλη να εκτελεί χρέη προπονητή – χρησιμοποιώντας τον Μάρτιν Τόνσο σε ρόλο αριστερού εξτρέμ και προσθέτοντας τον Λούκας Σάσα στα χαφ, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να ενισχύσει την ανασταλτική της λειτουργία. Ο Βραζιλιάνος, μάλιστα, ήταν αυτός που απείλησε πρώτος στο ματς, στο 5′, ωστόσο το σουτ που επιχείρησε πέρασε δίπλα από την εστία του Κράνινξ.

Οι «κίτρινοι» ήλεγχαν το ρυθμό, ωστόσο ένα πεντάλεπτο απροσεξίας ήταν αρκετό για να τους φέρει σε μειονεκτική θέση. Στο 27′, έπειτα από λανθασμένη απομάκρυνση και ωραίο συνδυασμό τεσσάρων παικτών της Μόλντε, ο Μάγκνους Βολφ Έικρεμ ήταν ο τελικός αποδέκτης, πλασάροντας εύστοχα τον Κουέστα για το 1-0! Πέντε λεπτά αργότερα, ο Κουέστα έδιωξε άσχημα την μπάλα, τέσσερις παίκτες των γηπεδούχων βρέθηκαν απέναντι στον Ισπανό πορτιέρο και τελικά με την… τρίτη ο Έιρικ Χέσταντ σε κενή, ουσιαστικά, εστία έκανε το 2-0! Το πρώτο ημίχρονο θα μπορούσε να λήξει με καλύτερο τρόπο για τον Άρη, αλλά το δυνατό σουτ του Νικολά Ντιγκινί με το αριστερό στο 40′, βρήκε σε ετοιμότητα τον Κράνινξ.

Δίχως αλλαγές ξεκίνησε το δεύτερο μέρος, αλλά και με την ίδια εικόνα. Από νέο λάθος στην άμυνα του Άρη, ο Τζέιμς λίγο έλειψε να σκοράρει στο 55′, ωστόσο η προβολή του Σούντγκρεν πάνω στη γραμμή αποδείχθηκε σωτήρια. Οκτώ λεπτά αργότερα, όμως, τα πράγματα έγιναν ακόμη πιο δύσκολα για τους φιλοξενούμενους, καθώς ο Φραν Βέλεθ, όντας τελευταίος παίκτης, ανέτρεψε τον Τζέιμς και, μοιραία, ο Μαουρίτσιο Μαριάνι του έδειξε την κόκκινη κάρτα. Το κακό για τους Θεσσαλονικείς «τρίτωσε» στο 87′. Σε γύρισμα από τα δεξιά και απομάκρυνση της μπάλας από τον Λούκας, αυτή στρώθηκε στον Μάρτιν Έλινγκσεν – ο οποίος είχε περάσει λίγο νωρίτερα στο ματς – και με δυνατό αριστερό σουτ από το ημικύκλιο της περιοχής διαμόρφωσε το τελικό 3-0!

Πλέον, στη ρεβάνς του «Κλεάνθης Βικελίδης» την ερχόμενη Πέμπτη (15/8), οι παίκτες του Σάββα Παντελίδη θα χρειαστεί να παρουσιαστούν πολύ πιο συγκεντρωμένοι και αποφασιστικοί, ψάχνοντας ένα… θαύμα προκειμένου να βρεθούν αυτοί στα Play Off του Europa League αντί της Μόλντε.

Διαιτητής: Μαουρίτσιο Μαριάνι, Ματέο Πασέρι, Βαλεντίνο Φιορίτο, Τζιαμπάολο Καλβαρέζε (Ιταλία).

Κίτρινες: Χουσαϊν 32′, Χάουγκεν 90′, Κνούτζον 90’+4′ – Δεληζήσης 69′.
Κόκκινες: Βέλεθ 63′ (απευθείας).

ΜΟΛΝΤΕ (Έρλινγκ Μόε): Κράνινξ, Μπγιόρνμπακ, Γκάμπριελσεν, Έικρεμ, Τζέιμς, Χουσεΐν (74′ Έλινγκσεν), Άουρσνες, Χάραλντσεϊιντ, Χέσταντ (90’+3′ Μόστρομ), Χάουγκεν, Ομοϊουάνφο (85′ Κνούτζον).

ΑΡΗΣ (Σάββας Παντελίδης): Κουέστα, Σούνγκρεν, Βέλεθ, Ρόουζ, Κόρχουτ, Λούκας, Μπάσα (69′ Δεληζήσης), Ματίγια, Τόνσο (74′ Φετφατζίδης), Ντιγκινί, Ιντέγε (81′ Λάρσον).

** Πριν την έναρξη της αναμέτρησης, άνθρωποι της ΠΑΕ Άρης χάρισαν στον πρώην ποδοσφαιριστή της ομάδας, Νορβηγό Άρνε Μέλερ, μια φανέλα με το Νο6.
** Με πρόβλημα τραυματισμού αποχώρησε από το γήπεδο τόσο ο Μιγκέν Μπάσα, όσο και ο Φραν Βέλεθ αμέσως μετά την αποβολή του.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Φωτογραφία: EUROKINISSI

ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερο Παλαιότερο
Εγγραφείτε στο κανάλι μας και γίνετε μέλη: Youtube: Blue Heart TV