Ο Βόλος στους ρυθμούς του Ευρωμπασκέτ U-18

Πλησιάζει η ημερομηνία έναρξης της μεγάλης γιορτής του δημοφιλούς αθλήματος του Μπάσκετ που θα διεξαχθεί στην πόλη του Βόλου το επόμενο διάστημα.

Από τις 22 Ιουλίου, με τη διεξαγωγή τουρνουά μεταξύ των Εθνικών Ομάδων Ελλάδας, Ισπανίας, Ιταλίας και Μεγάλης Βρετανίας στις αθλητικές εγκαταστάσεις Νέας Ιωνίας και Πορταριάς, ξεκινά η μεγάλη γιορτή του Αθλητισμού, η οποία θα κορυφωθεί στις 27 Ιουλίου 2019, οπότε και ξεκινά μία από τις κορυφαίες για την τρέχουσα χρονιά διοργανώσεις, το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Μπάσκετ U19.

Την Παρασκευή 26 Ιουλίου 2019 στις 9.00 το βράδυ, θα διεξαχθεί στην παραλία του Βόλου (περιοχή Ηρώου) η Τελετή Έναρξης του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, η οποία θα ξεκινήσει με την παρέλαση των Εθνικών Ομάδων επί της παραλίας και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν χαιρετισμοί των τοπικών αρχών και των εκπροσώπων της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης και της FIBA, ενώ η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με καλλιτεχνικό πρόγραμμα και πυροτεχνήματα.

Έχει ήδη αφιχθεί στο Βόλο η Ελληνική Εθνική Ομάδα που προετοιμάζεται για τις διεθνείς συναντήσεις στις εγκαταστάσεις Νέας Ιωνίας και Πορταριάς, ενώ οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Βόλου βρίσκονται στο τελικό στάδιο της ολοκλήρωσης των εργασιών επί των γηπέδων για την άρτια διεξαγωγή των αγώνων.

Στο πρωτάθλημα θα συμμετάσχουν 16 Εθνικές Ομάδες που θα εκπροσωπήσουν τις: Μεγάλη Βρετανία, Γερμανία, Σερβία, Τουρκία, Ρωσία, Ιταλία, Μαυροβούνιο, Λιθουανία, Ελλάδα, Σλοβενία, Γαλλία, Λετονία, Ολλανδία, Φινλανδία, Κροατία και Ισπανία.

Εκτός των αθλητών και των τεχνικών των ομάδων, στην πόλη θα φιλοξενηθεί και πολυπληθές κοινό από τις συμμετέχουσες χώρες αποτελούμενο από οικογένειες και υποστηρικτές των παικτών και των ομάδων.

Η διοργάνωση, πέραν της οικονομικής διάστασης με τα αναμενόμενα θετικά αποτελέσματα από τη δεκαήμερη και πλέον παραμονή των ομάδων στην πόλη, αποτελεί και μία δυναμική ευκαιρία προβολής του Βόλου και της ευρύτερης περιοχής σε ευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς το συγκεκριμένο πρωτάθλημα καλύπτεται και τηλεοπτικά από τη FIBA και τις συμμετέχουσες χώρες, μέσω των σταθμών της ΕΡΤ, της Cosmote και του Eurosport.

Εθελοντισμός

Η επιτυχία του συνόλου των διεθνών αθλητικών διοργανώσεων που πραγματοποιήθηκαν στην πόλη του Βόλου, οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στον Εθελοντισμό, στους συμπολίτες που υποστηρίζουν τις διοργανώσεις, είτε ως μέλη συλλόγων και φορέων, είτε ως δημότες που στηρίζουν έμπρακτα την προσπάθεια του Δήμου Βόλου στο να πρωταγωνιστεί η πόλη στην ανάθεση διεθνών αθλητικών γεγονότων από τις Ομοσπονδίες των αθλημάτων.

Για τη διεξαγωγή του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Μπάσκετ U19 του Ιουλίου η διαδικασία συμμετοχής εθελοντών ξεκίνησε από τις 11 Φεβρουαρίου του 2019, οπότε και με ανακοινώσεις της αρμόδιας υπηρεσίας της Διεύθυνσης Αθλητισμού του ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου ενημερώθηκαν οι ενδιαφερόμενοι για την ανάγκη συμμετοχής 80 τουλάχιστον εθελοντών για τη συγκεκριμένη διοργάνωση.

Έως τα μέσα Ιουλίου δήλωσαν συμμετοχή και ανέλαβαν συγκεκριμένες ευθύνες 118 Βολιώτες εθελοντές, οι οποίοι θα απασχοληθούν σε υπηρεσίες όπως υποδοχή και συνοδεία Εθνικών Ομάδων, υπηρεσίες εγκατάστασης, υπηρεσίες θεατών, συνοδοί διαιτητών και λοιπών παραγόντων, ball boys κ.α..

Η εντυπωσιακή αυτή συμμετοχή συμπολιτών αποδεικνύει για μία ακόμη φορά την κουλτούρα εθελοντισμού και προσφοράς που έχει δημιουργηθεί στην πόλη του Βόλου και η οποία συμβάλλει σημαντικά στη διεκδίκηση μεγάλων διεθνών αθλητικών γεγονότων.


www.volosday.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερο Παλαιότερο
Εγγραφείτε στο κανάλι μας και γίνετε μέλη: Youtube: Blue Heart TV