Οι ομάδες που δε δήλωσαν συμμετοχή στη Γ΄ Εθνική

Οι ομάδες που δεν δήλωσαν συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής και τα σενάρια για την αντικατάστασή τους. 

Στην τελική ευθεία έχει μπει η οργάνωση του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής για τη νέα σεζόν. Οι 116 ομάδες είχαν δικαίωμα να δηλώσουν συμμετοχή έως τη Δευτέρα 5/8, αλλά κάποιες δεν το έπραξαν, λόγω αδυναμίας. Σύμφωνα με πληροφορίες του Onsports, 13 ομάδες δεν θα συμμετέχουν στο νέο πρωτάθλημα, ωστόσο οι θέσεις τους δεν θα μείνουν κενές.

Οκτώ ομάδες που κατέκτησαν το πρωτάθλημα στην Ένωσή τους αποφάσισαν πως δεν μπορούν να αντέξουν το βάρος της συμμετοχής τους στη Γ’ Εθνική. Τα κενά τους θα κληθούν να καλύψουν οι δευτεραθλητές, που έχουν δικαίωμα δήλωσης συμμετοχής έως και την Τετάρτη 7/8 ή οι τριταθλητές, που έχουν περιθώριο έως την Παρασκευή 9/8 να δηλώσουν συμμετοχή. Σε περίπτωση που ούτε οι δευτεραθλητές, ούτε οι τριταθλητές θελήσουν να αγωνιστούν στη Γ’ Εθνική, τότε θα μείνει κενή η θέση.

Ακόμα 5 ομάδες δεν δήλωσαν συμμετοχή στη Γ’ Εθνική, τρεις εκ των οποίων αγωνίστηκαν πέρυσι κανονικά στο πρωτάθλημα και δύο που υποβιβάστηκαν από τη Football League. Για την δική τους περίπτωση, δεν είναι ξεκάθαρο αν θα αντικατασταθούν ή όχι. Αυτό συμβαίνει επειδή ο νέος ΚΑΠ προβλέπει την αντικατάστασή τους από ομάδες της οικείας ΕΠΣ. Ωστόσο, ακόμα ο νέος ΚΑΠ δεν έχει ψηφιστεί και ως εκ τούτου δεν είναι σαφές αν θα εφαρμοστεί από φέτος ή την επόμενη σεζόν.
Έως το τέλος της εβδομάδας θα ξεκαθαρίσει το τοπίο και από την ερχόμενη θα ξεκινήσουν οι διεργασίες για τον καταρτισμό των 8 ομίλων, με δεδομένη την απόφαση για τη δημιουργία κρητικού ομίλου, με τις εννέα ομάδες του νησιού.

Οι πρωταθλητές που δεν δήλωσαν συμμετοχή

Όλυμπος Αγιάσου - (ΕΠΣ Λέσβου)
ΑΟ Πρόννοι - (ΕΠΣ Κεφαλληνίας/Ιθάκης)
Κανάρης Νενήτων - (ΕΠΣ Χίου)
ΑΕ Βαθύλλου/Πανσαμιακού - (ΕΠΣ Σάμου)
Ορέστης Ορεστιάδας - (ΕΠΣ Έβρου)
ΑΕ Μυλοποτάμου - (ΕΠΣ Ρεθύμνου)
Ατρόμητος Σαγιάδας - (ΕΠΣ Θεσπρωτίας)
Ξενοφών Κρεστένων - (ΕΠΣ Ηλείας)

Οι ομάδες από τη Γ’ Εθνική που δεν θα συμμετέχουν

ΑΟ Κατασταρίου - (ΕΠΣ Ζακύνθου)
Άρης Παλαιοχωρίου - (ΕΠΣ Χαλκιδικής)
Αλέξανδρος Κιλκίς - (ΕΠΣ Κιλκίς)

Οι ομάδες που υποβιβάστηκαν από τη Football League και δεν δήλωσαν συμμετοχή

ΑΕ Σπάρτη - (ΕΠΣ Λακωνίας)
Αιγινιακός - (ΕΠΣ Πιερίας)

Πηγή: onsports.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερο Παλαιότερο
Εγγραφείτε στο κανάλι μας και γίνετε μέλη: Youtube: Blue Heart TV