Τσιτσιπάς: Οι κακοί του δαίμονες

Με αφορμή τη νίκη του Στέφανου Τσιτσιπά επί του Αλιασίμ το Sport24.gr καταγράφει τους αθλητές που δεν έχει κερδίσει ποτέ ο Έλληνας τενίστας, αλλά και εκείνους που έχει αρνητικό ρεκόρ.

Το πρωί της Τετάρτης (09/10) ο Στέφανος Τσιτσιπάς επικράτησε με 7-6 (3), 7-6 (3) επί του Φέλιξ Αλιασίμ και προκρίθηκε στους 16 του Μάστερ της Σαγκάης. Μπορεί από αυτόν τον αγώνα ο "Στεφ" να μην κέρδισε κάτι πέρα από την πρόκρισή του, ωστόσο στο ψυχολογικό τομέα πήρε πολλά περισσότερα.

Ο Καναδός μαζί με τον Ντανίλ Μεντβέντεβ έχουν το καλύτερο σκορ κόντρα στον "Στεφ" αφού τον έχουν νικήσει τέσσερις φορές σε ισάριθμους αγώνες.

Βέβαια, να τονίσουμε ότι οι τέσσερις φορές που έχει επικρατήσει ο Ρώσος είναι όλες σε επίπεδο ανδρών, ενώ ο Καναδός έχει επικρατήσει δύο φορές σε επίπεδο junior. Όπως καταλαβαίνεται ο Στέφανος Τσιτσιπάς έσβησε τον Αλιασίμ από τη λίστα των αθλητών που έχουν το απόλυτο απέναντι του.

Συνολικά στην καριέρα του ο Τσιτσιπάς μετρά 87 νίκες και 58 ήττες. Αυτά τα ματς έχουν δοθεί κόντρα σε 86 διαφορετικούς αθλητές. Κόντρα σε 44 ο "Στεφ" έχει το απόλυτο των νικών, ενώ με άλλους επτά έχει θετικό πρόσημο στις μονομαχίες τους. Παράλληλα, με δέκα τενίστες έχει τον ίδιο αριθμό νικών - ηττών ανάμεσα στους οποίους είναι και οι Φέντερερ και Τζόκοβιτς.

Αρνητικό πρόσημο έχουν οι μονομαχίες του με 25 τενίστες. Στη λίστα των αθλητών που δεν έχει κερδίσει ποτέ συναντάμε 18 ονόματα, όπως πέρα από τον Μεντβέντεβ τους υπόλοιπους τους έχει αντιμετωπίσει μόνο μία φορά.

Διαβάστε περισσότερα...

ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερο Παλαιότερο
Εγγραφείτε στο κανάλι μας και γίνετε μέλη: Youtube: Blue Heart TV