Παγκόσμιο Βουδαπέστη 2023:Χρυσός ο Τεντόγλου - «Θα μπορούσα να είχα κάνει 8,70μ., ευχαριστώ τους Ελληνες»


Το πρώτο χρυσό μετάλλιο της Ελλάδας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου στη Βουδαπέστη είναι γεγονός και το πήρε ο Μίλτος Τεντόγλου στο άλμα εις μήκος.

Ο τρομερός Μίλτος Τεντόγλου κατάφερε να πάρει το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου στη Βουδαπέστη με άλμα στα 8,52μ. Μετά το τέλος του αγώνα, ο Ελληνας αθλητής τόνισε πως θα μπορούσε να είχε φτάσει τα 8,70μ. αλλά ακούμπησαν τα πόδια του στην άμμο.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Είχα υποσχεθεί πέρυσι ότι θα το πάρω φέτος. Τα κατάφερα. Ήταν πιο δύσκολος σχεδόν από όλους τους αγώνες που έχω κάνει, αλλά κατάφερα στο τελευταίο άλμα να το πάρω. Το χρυσό μετάλλιο το είχα στο μυαλό μετά το Όρεγκον. Πέρυσι ήταν κακός αγώνας, ήμουν σε κακή μέρα. Σήμερα δεν είχα δικαιολογία, έδωσα μια μάχη και προσπάθησα να κάνω το καλύτερο δυνατό.

Δεν ήμουν άνετος, μετά το τρίτο άλμα άρχισα να νιώθω άσχημα τα πόδια μου, σαν να παθαίνω κράμπες. Δεν ήξερα τι μπορώ να κάνω, έπρεπε να τεστάρω πως είμαι καλά. Αφού δεν πόνεσα στα προηγούμενα, μπήκα στο τελευταίο άλμα να το κάνω. Ήταν δύσκολος αγώνας και για μένα, κατάφερα να το διαχειριστώ» τόνισε αρχικά.

Για το αν το πρώτο άλμα ήταν στόχος να κόψει τα πόδια στους υπόλοιπους: «Μάλλον ναι. Αυτός ήταν ο στόχος και μετά να κάνω ακόμη καλύτερο άλμα. Αλλά δεν με άφησαν τα πόδια μου, δεν με άφησε το κλίμα. Είχε πολλή ζέστη, υγρασία. Δεν έχω ανάσα, θέλω να πιώ πολύ νερό. Θέλω να πω κάτι για το τελευταίο μου άλμα, ήταν άλμα για 8,70μ. και άφησα τα πόδια μου στην άμμο. Θύμωσα γιατί ήταν ένα λάθος που θα το θυμάμαι για πάντα. Εϊμαι ευχαριστημένος που κέρδισα, θα μπορούσα να είχα κάνει ρεκόρ γιατί άφησα τα πόδια μου στην άμμο. Ήθελα κάτι καλύτερο γιατί ήμουν σε εξαιρετική κατάσταση. Ευχαριστώ όλους τους Έλληνες, όλη η κερκίδα ήταν Ελληνες. Με βοήθησαν πολύ και τους ευχαριστώ πολύ. Μου έδωσε δύναμη αυτό».

Ερωτώμενος για το 5 στα 5 που έχει πλέον σε τίτλους σε μεγάλες διοργανώσεις, ο Τεντόγλου απάντησε πως τώρα πρέπει να τους υπερασπιστεί.

«Τώρα πρέπει να τους υπερασπιστούμε τους τίτλους. Βέβαια μπορώ να χαλαρώσω πλέον σε κάποιους αγώνες. Μόνο οι Ολυμπιακοί είναι το τοπ. Το να κερδίσω ένα ακόμη χρυσό σε Ευρωπαϊκό, χωρίς να θέλω να υποβαθμίσω την διοργάνωση, είναι κάτι που έχω πετύχει αρκετές φορές, έχω ήδη τίτλους εκεί. Βέβαια πάντα θα προσπαθώ για το καλύτερο. Οι μεγάλοι αγώνες με νοιάζουν».

Αναφερόμενος τέλος στον Γ. Πομάσκι και το τι του είπε πριν το τελευταίο άλμα, ανέφερε: «Μου λέει: πάμε, το έχεις. Είχε φοβηθεί λίγο, αλλά ήξερε ότι θα το κάνω».


ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερο Παλαιότερο
Εγγραφείτε στο κανάλι μας και γίνετε μέλη: Youtube: Blue Heart TV