Θανάσης Αντετοκούνμπο: ''Θέλαμε να δείξουμε τι σημαίνει να εκπροσωπείς τη χώρα''



Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο σε δηλώσεις που έκανε ενόψει της φάσης των "16" δήλωσε πως λειτουργεί υπέρ της ομάδας το γεγονός πως δεν είναι φαβορί, μίλησε για τη διαιτησία αλλά και το μέλλον του ελληνικού μπάσκετ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Συγχαρητήρια στα παιδιά που είναι εδώ. Τα έδωσαν όλα. Το πρόγραμμα κόντρα σε Ιορδανία και Νέα Ζηλανδία ήταν για νίκες, αλλά έτσι όπως είναι η ομάδα με τις απουσίες και την απώλεια του Ντίνου, ήταν σημαντικό ότι τα καταφέραμε με ό,τι έχουμε. Όλα τα παιδιά ήταν σταρ στον δικό τους ρόλο και δείξαμε όλοι, από τον πάγκο και από τους προπονητές, ότι δεν έχει σημασία τίποτα πέρα από τη νίκη και την πρόκριση», ανέφερε αρχικά ο 31χρονος άσος.

Στη συνέχεια ανέφερε για την πρώτη φάση: «Θέλαμε να δείξουμε τι σημαίνει να εκπροσωπείς τη χώρα. Μερικές φορές η θέληση για τη νίκη ξεπερνά και το ταλέντο. Μπορεί να μην έχουμε καταφέρει αυτά που θέλουμε όλα αυτά τα χρόνια, αλλά ποτέ δεν έχουμε μείνει εκτός από την πρώτη φάση. Στο ημίχρονο ο κόουτς μάς άφησε να μιλήσουμε και λίγο μεταξύ μας και μας είπε να μπούμε μέσα και να τα δώσουμε όλα».

Σε ό,τι αφορά το ματς με τη Νέα Ζηλανδία, είπε: «Στο πρώτο ημίχρονο πήγαμε να παίξουμε το δικό τους μπάσκετ, να μας χτυπήσουν και να τους χτυπήσουμε κι εμείς. Στο δεύτερο ημίχρονο όμως αποφασίσαμε να δείξουμε εμείς τι σημαίνει σκληράδα με τον δικό μας τρόπο, μέσα από την επίθεση και την άμυνα».

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο κομμάτι της διαιτησίας: «Θα ήθελα να υπάρχει συνέπεια στα σφυρίγματα. Να μην είναι ένα ματς έτσι κι ένα αλλιώς. Κάποιες ομάδες έχουν μια ταυτότητα, θα παίξουν σκληρά κλπ. Σε ένα τέτοιο ματς θα πρέπει να υπάρχουν τα ίδια κριτήρια και στις δύο πλευρές».

Για το γεγονός ότι δεν θεωρείται φαβορί η Ελλάδα: «Μπορούμε να χαρούμε επιτέλους μια νίκη, επειδή δεν μας θεωρούν φαβορί (γέλια). Το βλέπουν διαφορετικά στην Ελλάδα και διαφορετικά εκτός. Στο εξωτερικό φοβούνται να παίξουν εναντίον μας… Έχουμε θέσει κάποια στάνταρ, όταν κάποιος θέλει να κάνει πρωταθλητισμό πρέπει να έχει κάποια στάνταρ. Πιο πολύ καλό μάς έχει κάνει που δεν μας θεωρούν φαβορί».

Για το αν υπάρχει το «πρέπει» στην Εθνική: «Έχω ξεφύγει λίγο από το ‘πρέπει’. Ζω τη ζωή που προσευχόμουν μια ζωή να ζήσω. Όταν βάζω ‘πρέπει’ και ζητάω παραπάνω, νιώθω μερικές φορές άσχημα. Παίζω μπάσκετ, είμαι εδώ, είναι καλά η οικογένειά μου. Δεν μπορώ να έχω ‘πρέπει’, ειδικά σε αυτή την Εθνική. Αυτό που ζητάω είναι τα παιδιά που είναι εδώ να τα προσέξετε, γιατί είναι το μέλλον της ομάδας. Δεν έχει σημασία τίποτα πέρα από το να τα δώσεις όλα, να είσαι δίπλα στους συμπαίκτες σου και ας ελπίσουμε ότι θα κερδίσεις. Κι όταν τελειώσει όλο αυτό να πεις ‘τα δώσαμε όλα και είναι ΟΚ’».

Καταλήγοντας, ο Θανάσης Αντετοκούνμπο, είπε: «Οι Εθνικές ομάδες συνδέονται με την προσωπική ανάπτυξη του παίκτη. Δεν γίνεται η Εθνική ομάδα να έχει παικταράδες αν δεν υπάρχουν παίκτες στις ομάδες. Αυτό ξεκινά από τις ομάδες και τις υποδομές. Πρέπει να πετάξουμε τα παιδιά αυτά στα βαθιά. Όταν ήμουν νεότερος είχαμε Εθνική ομάδα Α’ και Εθνική ομάδα Β’. Αν μεγαλώσει και το πρωτάθλημά μας και δεν αναγκάσουμε πολλούς παίκτες να φύγουν αλλά τους κρατήσουμε στην Ελλάδα, μπορεί να βελτιωθεί η κατάσταση και να το δούμε αυτό σε λίγα χρόνια στην Εθνική. Δεν είναι τυχαίο ότι η Ισπανία παίζει καλά. Ο Ρούμπιο έπαιζε επαγγελματικά από τα 14, τον πέταξαν μέσα και ας έκανε λάθη. Βάλτε να δείτε. Είναι ο Ρούμπιο, είναι ο Ντόντσιτς όμως… Όλα αυτά τα παιδιά μας κοιτάνε, λένε θέλω να γίνω σαν τον Γιάννη, τον Θανάση, τον Παπανικολάου και τον Παπαπέτρου, αλλά πάνε στις ομάδες τους και δεν παίρνουν την ευκαιρία. Δεν μιλάω για ευνοϊκή μεταχείριση. Ξέρω ότι όλοι κρινόμαστε από νίκες, τίτλους και μετάλλια, αλλά βάλτε τα παιδιά να παίξουν, γιατί χρειαζόμαστε σπόρους. Είναι σημαντικό για το μέλλον».

ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερο Παλαιότερο
Εγγραφείτε στο κανάλι μας και γίνετε μέλη: Youtube: Blue Heart TV