Σαντιάγκο Έσε: Η νιφάδα που θέλει να γίνει χιονοστιβάδα


Ο Φρανσουά Μαρί Αρουέ, ευρύτερα γνωστός με το ψευδώνυμο Βολταίρος, Γάλλος συγγραφέας, ιστορικός, φιλόσοφος και σημείο αναφοράς του Διαφωτισμού του 18ου αιώνα, είχε πει εύστοχα και με νόημα ότι «καμιά νιφάδα μες στη χιονοστιβάδα δεν αισθάνεται ένοχη».

Ο Σαντιάγκο Έσε, η πιο σοβαρή (και ενδεχομένως ουσιαστική) επένδυση της φετινής σεζόν για τον Ολυμπιακό, ακούει από μικρό να τον φωνάζουν χαϊδευτικά «copito» (σημαίνει και νιφάδα στα ισπανικά), χωρίς να γνωρίζει το γιατί. Με το θράσος της (νεαρής) ηλικίας του, όμως, φιλοδοξεί ως... νιφάδα να εξελιχθεί σε (ποδοσφαιρική) χιονοστιβάδα και να κάνει, μέσω των Ερυθρόλευκων, τα πρώτα του στέρεα βήματα στο πολύ απαιτητικό σκηνικό των ευρωπαϊκών γηπέδων.

bwin sponsored
Για πρώτη φορά, άλλωστε, αποχωρίζεται το αγαπημένο του Μπουένος Άιρες και την ομάδα της ζωής του, την Ουρακάν, το έμβλημα της οποίας έχει «χτυπήσει» στο καλάμι του δεξιού του ποδιού, μαζί με την ημερομηνία του ντεμπούτου του με την πρώτη ομάδα: 15 Φεβρουαρίου του 2020.

Έκτοτε πέρασαν περί τα δυόμισι χρόνια, στα οποία ο Σάντι (υποκοριστικό του Σαντιάγκο) πρόλαβε να καταγράψει 122 επίσημα παιχνίδια (με εννέα γκολ – οκτώ ασίστ και μόλις μια αποβολή), πάνω από 8.500 λεπτά συμμετοχής και καμιά 30αριά ματς ως αρχηγός. Προσοχή, μιλάμε για έναν παίκτη που έγινε μόλις 21 τον περασμένο Οκτώβριο!

Πως τα κατάφερε; Δείχνοντας πρωτοφανή προσωπικότητα όποτε πατάει το χορτάρι, αγωνιζόμενος σχεδόν αποκλειστικά ως αμυντικός μέσος, αλλά κάνοντας καλά την δουλειά του και ως κεντρικός μέσος, αλλά και ως μεσοεπιθετικός όποτε χρειάστηκε.

Το φόρτε του είναι το αμυντικό κομμάτι, αφού αυτή είναι άλλωστε η κύρια αποστολή του, αλλά όποτε βρίσκει χώρο δεν χάνει ευκαιρία να προηγηθεί για να δημιουργήσει και να εκτελέσει. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι δύο από τους παίκτες στους οποίους καθρεφτίζεται είναι ο Αντρέα Πίρλο και Τιάγκο Αλκάνταρα, επιχειρώντας πάντως να «αντιγράφει» και αυθεντίες της θέσης όπως ο Χαβιέρ Μαστσεράνο (ο προπονητής του πλέον στην Κ23 της Αργεντινής), ο Σέρχιο Μπουσκέτς ή ο Ενγκολό Καντέ.

Πηγή: www.gazzetta.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερο Παλαιότερο
Εγγραφείτε στο κανάλι μας και γίνετε μέλη: Youtube: Blue Heart TV