Μπράγκα - Παναθηναϊκός: Έμεινε όρθιος στο τέλος - όλα ανοιχτά στο ΟΑΚΑ


Στον πρώτο αγώνα του για τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε από την Μπράγκα με 2-1.Είχε τις ευκαιρίες του, το πάλεψε, μα στο τέλος δεν τα κατάφερε. Το σκορ για την Μπράγκα άνοιξε στο 51' ο Ρουίζ και το 2-0 έκανε στο 73' ο Τζαλό. Οι πράσινοι ήρθαν πολυ κοντά στην ισοφάριση στο 63' με τρομερή ευκαιρία του Σπόραρ ενώ ο Μαντσίνι ήταν αυτός που έκανε το τελικό 2-1 στις καθυστερήσεις του αγώνα και κράτησε ζωντανό τον Παναθηναϊκό για την πρόκριση. Τώρα όλα θα κριθούν στη ρεβάνς του αγώνα την Τρίτη 29/8 στο γεμάτο ΟΑΚΑ.

Ο Παναθηναϊκός απείλησε πρώτος και, μάλιστα, μόλις στο 2' με κεφαλιά του Μάγκνουσον που «έγλειψε» το δοκάρι και πέρασε άουτ. Η ελληνική ομάδα μπήκε πιο δυνατά στο γήπεδο και έγινε επικίνδυνη με Σπόραρ και Μαντσίνι, σε φάσεις, πάντως, που υποδείχθηκαν αμφότεροι οφσάιντ.Στο 16' δόθηκε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Βαγιαννίδη, ωστόσο, μετά από παρέμβαση και εξέταση του VAR ο διαιτητής πήρε την απόφασή του πίσω, δείχνοντας, τελικά, επιθετικό φάουλ.

Στο 30' ο Παλάσιος βρέθηκε μέσα στην περιοχή, σούταρε με καλές προϋποθέσεις, αλλά έστειλε την μπάλα πάνω στον Ματέους, ο οποίος απέκρουσε εύκολα. Το πρώτο μέρος έκλεισε με σουτ του Ρουίζ στις καθυστερήσεις που έφυγε πάνω από την εστία.
Ευκαιρία και γκολ με το καλημέρα στο δεύτερο ημίχρονο

Η Μπράγκα μπήκε καλύτερα στο δεύτερο ημίχρονο και, αρχικά, απείλησε στο 48' με πλασέ του Ρουίζ από την μικρή περιοχή που έσωσε με εξαιρετική απόκρουση ο Μπρινιόλι. Τελικά, στο 51' η υπεροχή των γηπεδούχων στην επανάληψη μετουσιώθηκε σε γκολ.


Ο Χόρτα βρήκε τον Ρουίζ στο ύψος της περιοχής και αυτός με συρτό σουτ νίκησε τον γκολκίπερ του Παναθηναϊκού. Οι πράσινοι έγιναν επικίνδυνοι με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά του Παλάσιος στο 57', ενώ στο 62' η Μπράγκα απείλησε με τον ίδιο τρόπο με τον Μαρίν.
Στο 63' ο Μαντσίνι ξεχύθηκε από αριστερά, μπήκε στην περιοχή, την κατάλληλη στιγμή πάσαρε στον αφύλακτο Σπόραρ, ο οποίος αστόχησε προ κενής εστίας! Ακολούθησε στο 68' άστοχο, δυνατό σουτ του Μπρούμα, ενώ στο 73' ο Παναθηναϊκός δέχθηκε και δεύτερο τέρμα, σε φάση που ξεκίνησε από πλάγιο άουτ.

Ο Τζαλό κοντρόλαρε την μπάλα, έκανε χώρο στον εαυτό του, σούταρε και την έστειλε στην κορυφή της εστίας, δίνοντας σαφές προβάδισμα στην Μπράγκα. Από εκεί και πέρα, οι πράσνοι «άδειασαν» και δεν μπόρεσαν να γίνουν, ουσιαστικά, επικίνδυνοι. Μέχρι το 5ο λεπτό των καθυστερήσεων.
Λυτρωτής ο Μαντσίνι

Σε εκείνο το χρονικό σημείο, αφού πρώτα ο Μπρινιόλι σταμάτησε σε τετ α τετ τον Ρόνι Λόπες, ο Παναθηναϊκός μείωσε. Ο Ιωαννίδης βρήκε τον Μαντσίνι στα δεξιά, ο Αργεντινός μπήκε στην περιοχή, σούταρε και νίκησε τον Ματέους.



ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερο Παλαιότερο
Εγγραφείτε στο κανάλι μας και γίνετε μέλη: Youtube: Blue Heart TV