Η ΑΕΚ είναι το φαβορί αλλά (από μόνο του) δεν αρκεί!


Μια σημαντική χαμένη ευκαιρία... Αυτή είναι η σκέψη που μου ήρθε στο μυαλό με την ολοκλήρωση της αναμέτρησης μεταξύ της ΑΕΚ και της Αντβέρπ, στην έδρα της πρώτης! Χαμένη ευκαιρία για να είχε βάλει τις βάσεις η πρωταθλήτρια και Κυπελλούχος Ελλάδας για να κλειδώσει την πρόκριση στην Αθήνα.

Διότι η ωμή πραγματικότητα που προκύπτει από την εικόνα των δύο ομάδων της πρώτης αναμέτρησης, είναι πως δεν επικράτησε η καλύτερη ομάδα του αγώνα, για την ακρίβεια δεν πήρε ούτε την ισοπαλία. Αν μη τι άλλο, το πιο δίκαιο σκορ στην Αμβέρσα για τους "κιτρινόμαυρους", θα ήταν έστω το 1-1 όπως διαπιστώσαμε εκτιμώ όλοι όσοι παρακολουθήσαμε τον αγώνα και τις δύο ομάδες στο χορτάρι (και όσα έκαναν σε αυτό για να πετύχουν το στόχο τους).

Αυτό βέβαια δεν αλλάζει το γεγονός: η Ένωση έγραψε την πρώτη της ήττα στη διαδικασία των προκριματικών αναμετρήσεων για το Champions League. Ωστόσο δεν επιτρέπεται και να το προσπερνάς στην ουσία της ανάλυσης του αγώνα. Κι αυτό διότι δεν θα οδηγηθείς σε σωστά συμπεράσματα ενόψει και της ρεβάνς των δύο ομάδων στην Νέα Φιλαδέλφεια, στην έδρα του Δικέφαλου, όπου έχει αποδειχθεί ήδη πως τα πράγματα είναι πάντα, λίγο έως πολύ, διαφορετικά για την ΑΕΚ, αλλά πολύ περισσότερο, για τον εκάστοτε αντίπαλό της! Είναι η συνολική εικόνα του αγώνα που σου επιτρέπει να σκέφτεσαι, προσωπικά τουλάχιστον μου συνέβη με τη λήξη, το λιγότερο: αισιόδοξα...

Η Αντβέρπ επιβεβαίωσε όσους εκτιμούσαν ότι το πιο δύσκολο βήμα για την είσοδο της ΑΕΚ στους ομίλους του Champions League ήταν η Ντινάμο Ζάγκρεμπ. Οι Κροάτες ήταν καλύτερη ομάδα από τους Βέλγους, με ποιοτικότερους ποδοσφαιριστές, με πιο μεγάλη και σημαντική φανέλα, με προσωπικότητες στο χορτάρι. Τη στιγμή που και οι ίδιοι οι Κροάτες σαν λαός, άρα και οι παίκτες της Ντινάμο, είναι περισσότερο δυνατοί ψυχικά και πνευματικά από τους Βέλγους (σαν λαός και ποδοσφαιριστές). Για τον λόγο αυτό εκτιμώ ότι το παιχνίδι στην Νέα Φιλαδέλφεια απέναντί στους νταμπλούχους Βελγίου, μοιάζει πιο εύκολο από εκείνο, της ρεβάνς με την Ντινάμο!

Διαβάστε περισσότερα: www.gazzetta.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερο Παλαιότερο
Εγγραφείτε στο κανάλι μας και γίνετε μέλη: Youtube: Blue Heart TV