Μπράιτον – ΑΕΚ 2-3: Τρομερή νίκη της ΑΕΚ στην πρεμιέρα του Europa League




Θρίαμβος για την ΑΕΚ μέσα στην Αγγλία. Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα κόντρα στα προγνωστικά κατάφερε να φύγει νικηφόρα από την έδρα της Μπράιτον (3-2) και να μπει με το δεξί στους ομίλους του Europa League. 

Καλύτερη αρχή δεν θα μπορούσε να φανταστεί η ΑΕΚ κόντρα στην Μπράιτον, καθώς ευτύχησε να πάρει κεφάλι στο σκορ μόλις στο 11ο λεπτό της αναμέτρησης. 

Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Πινέδα από τα αριστερά, ο Σιντιμπέ με τρομερή κεφαλιά έστελε την μπάλα στα δίχτυα, κάνοντας το 0-1.

Η απάντηση των γηπεδούχων ήρθε με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ζοάο Πέδρο στο 30΄
Ωστόσο, η χαρά των ''γλάρων'' κράτησε μόλις δέκα λεπτά, αφού η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα ανέκτησε εκ νέου το προβάδισμά της, με σκόρερ αυτή τη φορά τον Γκατσινοβιτς. 

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου η ΑΕΚ έχασε με τραυματισμό τον Χατζισαφί και σα να μην έφτανε αυτό, είδε την Μπράιτον να κερδίζει και δεύτερο πέναλτι. Ο Σιμάνσκι στην προσπάθειά του να απομακρύνει την μπάλα κλώτσησε τον Ζοάο Πέδρο και ο Τόβερ με τη χρήση του VAR καταλόγισε την άσπρη βούλα. Ο Ζοάο Πέντρο ανέλαβε την εκτέλεση και δεν λάθεψε, γράφοντας το 2-2 στο 67΄.  

Παρά την ισοφάριση, οι φιλοξενούμενοι πήραν και πάλι κεφάλι στο σκορ. Υπέροχο γύρισμα του Ελίασον από τα αριστερά και ο Πόνσε με ιδανικό τελείωμα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, διαμορφώνοντας το τελικό 2-3 στο 84'.

Η βαθμολογία του δεύτερου ομίλου 

1. ΑΕΚ 3

2. Άγιαξ 1

3. Μαρσέιγ 1 

4. Μπράιτον 0 

Η επόμενη (2η) αγωνιστική 5/10, 19.45

ΑΕΚ-Άγιαξ 

Μαρσέιγ-Μπράιτον 



ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερο Παλαιότερο
Εγγραφείτε στο κανάλι μας και γίνετε μέλη: Youtube: Blue Heart TV