Ελσίνκι - ΠΑΟΚ 2-3: Η μεγάλη νίκη του ΠΑΟΚ με ανατροπή




Με τον Ντεσπόντοφ να μοιράζει ασίστ και να σκοράρει, ο ΠΑΟΚ πέρασε νικηφόρα (2-3) από την έδρα της Ελσίνκι στην πρεμιέρα των ομίλων του Conference League. Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου έδειξε δύο πρόσωπα, το κακό της στο πρώτο, όπου βρέθηκε να χάνει με 1-0, και το καλό της στο δεύτερο και, τελικά, ανέτρεψε το αποτέλεσμα, με κεφαλιά του Κουλιεράκη στο 55' και πλασέ του Ντεσπόντοφ στο 81'. Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Μπράντον στις καθυστερήσεις.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε νωθρά στο παιχνίδι και δυσκολευόταν, όπως και στα προηγούμενα παιχνίδια του, να δημιουργήσει φάσεις. Η πρώτη τελική καταγράφηκε στο 19', έπειτα από ωραία κούρσα και σέντρα του Ντεσπόντοφ από τα αριστερά και άστοχο σουτ του Σβαμπ από το ύψος της περιοχής.
Δύο λεπτά αργότερα ήταν η σειρά της Ελσίνκι να κάνει αισθητή την παρουσία της, με γυριστό σουτ του Ραντούλοβιτς από την καρδιά της περιοχής που έφυγε ελάχιστα πάνω από την εστία, ενώ στο 28' ένα πολύ μακρινό σουτ του Κουλιεράκη δεν ανησύχησε τον Εστ.

Οι γηπεδούχοι έκαναν συχνές επισκέψεις στην περιοχή του Κοτάρσκι και στο 35' αφού πρώτα απείλησαν με σουτ του Σοΐρι από πλάγια θέση που κόντραρε στον Μπάμπα, στην επόμενη φάση σκόραραν. Ο Μπαντέ έπιασε κεφαλιά προς τα πίσω, μετά από εκτέλεση κόρνερ, και έστειλε την μπάλα πρώτα στο δεύτερο δοκάρι και στη συνέχεια στα δίχτυα ανοίγοντας το σκορ.

Στο 41' ο ΠΑΟΚ άγγιξε το γκολ με σουτ του Ντεσπόντοφ από το ύψος του πέναλτι, που έφυγε δίπλα από το κάθετο δοκάρι, ενώ το πρώτο μέρος έκλεισε με μία εκτέλεση φάουλ του Σβαμπ που κατέληξε στην αγκαλιά του γκολκίπερ της Ελσίνσκι.
Φουριόζος στο δεύτερο μέρος με δύο μεγάλες ευκαιρίες και ένα δοκάρι

Ο ΠΑΟΚ μπήκε αποφασισμένος στο δεύτερο μέρος και έφτασε μία ανάσα από το γκολ σε τρεις περιπτώσεις. Αρχικά στο 47' με σουτ του Ντεσπόντοφ μέσα από την περιοχή που πήγε πάνω στον Εστ, δευτερόλεπτα αργότερα με κεφαλιά του Εκόνγκ που βρήκε στο δοκάρι και στο 49' με καρφωτή κεφαλιά του Σβαμπ, που απέκρουσε με δυσκολία ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων.

Η πίεση, όμως, του Δικεφάλου είχε ως αποτέλεσμα να μείνουν πίσω κενοί χώροι. Η Ελσίνκι έγινε, έτσι, επικίνδυνη στο 50', όταν ο Ραντούλοβιτς έφυγε στην κόντρα, πλάσαρε και η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι και στο 52' που είδε τον Κοτάρσκι να αποκρούει δύσκολα το συρτό του σουτ μέσα από την περιοχή.
Δικαίωση του Δικεφάλου με κεφαλιά του Κουλιεράκη
Στο 53' ο Ζίβκοβιτς σούταρε υπό καλές προϋποθέσεις μέσα από την περιοχή, αλλά ο Εστ εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι η προσπάθεια δεν είχε δύναμη και μπλόκαρε και στο 55' ο Δικέφαλος δικαίωθηκε και σκόραρε, με κεφαλιά του Κουλιεράκη μετά από εκτέλεση φάουλ του Ντεσπόντοφ.


Ο ΠΑΟΚ είχε εγκατασταθεί στα καρέ της Ελσίνκι και στο 58' ο Μπάμπα σούταρε από αριστερά στην απέναντι γωνία, αλλά είδε την μπάλα να φεύγει λίγο πάνω από την εστία, ενώ στο 59' ο Σβαμπ με «κεραυνό» ανάγκασε τον Εστ σε δύσκολη επέμβαση.

Ο Λουτσέσκου έριξε στο γήπεδο όλα τα επιθετικά του «όπλα» για βοηθήσει τον ΠΑΟΚ να φτάσει στην ανατροπή και στο 77' ο Κωνσταντέλιας γύρισε στον Ντεσπόντοφ, αλλά το σουτ του Βούλγαρου δεν βρήκε στόχο.

Ο MVP Ντεσπόντοφ έδωσε τη λύση
Από εκεί και πέρα, ο ΠΑΟΚ φόρτσαρε για το δεύτερο τέρμα και, τελικά, σκόραρε στο 81' με τον MVP Ντεσπόντοφ. Ο Μπάμπα έκανε το γύρισμα και ο Βούλγαρος πλάσαρε, η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά και αφού πρώτα χτύπησε στο κάθετο δοκάρι στη συνέχεια πέρασε την γραμμή. Ο Δικέφαλος ζήτησε και τρίτο τέρμα, αλλά το σουτ του Κωνσταντέλια στο 84' δεν βρήκε στόχο.

Οι ασπρόμαυροι ήταν καταιγιστικοί και πέτυχαν ακόμη ένα τέρμα στις καθυστερήσεις. Αφού πρώτα ο Βιεϊρίνια έγινε επικίνδυνος με σουτ που απέκρουσε δύσκολα ο Εστ, ο Μπράντον σκόραρε με πλασέ από την μικρή περιοχή, έπειτα από ασίστ του Τάισον, κλείνοντας με ιδανικό τρόπο την βραδιά. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν, πάντως, να πετύχουν ακόμη ένα τέρμα στο όγδοο λεπτό των καθυστερήσεων, με πέναλτι του Ραντούλοβιτς που κέρδισαν σε χέρι του Εκόνγκ

MVP
Ο Ντεσπόντοφ ήταν κίνδυνος θάνατος για την άμυνα της Ελσίνκι και την «πλήγωσε» με μία ασίστ και το δεύτερο γκολ του ΠΑΟΚ.

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Ο Ρουμάνος Μπάρμπου είχε εύκολο απόγευμα. Δεν είχε να διαχειριστεί κάποια δύσκολη φάση, ενώ έβγαλε το παιχνίδι μόλις με μία κίτρινη κάρτα.
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ελσίνκι: Μάενπα (13' λ.τ. Εστ), Τοΐβιο, Ντα Γκράσα, Ραϊτάλα, Σοΐρι, Κανελλόπουλος (76' Παανάνεν), Λίνγκμαν, Χαμαλάινεν (62' Κέσκινεν), Χετεμάι (62' Τανάκα), Μπαντέ (62' Μπενισάν), Ραντούλοβιτς

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Κεντζιόρα, Εκόνγκ, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Τσιγγάρας (67' Οζντόεφ), Σβαμπ, Μουργκ (75' Κωνσταντέλιας), Ζίβκοβιτς (67' Τάισον), Ντεσπόντοφ (85' Βιεϊρίνια), Σαμάτα (75' Μπράντον)









Πηγή: metrosport.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερο Παλαιότερο
Εγγραφείτε στο κανάλι μας και γίνετε μέλη: Youtube: Blue Heart TV