Ιρλανδία - Ελλάδα 0-2: Πιο κοντά στην απευθείας πρόκριση στα τελικά του Euro 2024 (vid)




Το πρώτο μεγάλο βήμα για την απευθείας πρόκριση στα τελικά του Euro 2024 έκανε η Εθνική Ελλάδος. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έφυγε νικηφόρα από το Δουβλίνο νικώντας με 2-0 την Ιρλανδία για την έκτη αγωνιστική των προκριματικών. 

Πλέον, η γαλανόλευκη στρέφει την προσοχή της στο κομβικό σημασίας παιχνίδι της Δευτέρας (16/10, 21.45) με την Ολλανδία στην OPAP ARENA όπου με νίκη θα σφραγίσει το εισιτήριο για τα γήπεδα της Γερμανίας. 

Όσον αφορά την εξέλιξη του αγώνα, η Ιρλανδία μπήκε δυνατά και απείλησε δις πριν καλά καλά συμπληρωθούν πέντε λεπτά. Αρχικά, το σουτ του Ογκμπένε από πλάγια θέση δέξια απέκρουσε σωτήρια ο Βλαχοδήμος στο 4΄ και στο αμέσως επόμενο λεπτό οι γηπεδούχοι άγγιξαν το γκολ, όμως το σουτ του Φέργκιουσον βρήκε στο δεξί κάθετο δοκάρι.

Στη συνέχεια η Εθνική μας ζήτησε πέναλτι για τράβηγμα στον Γιακουμάκη, όμως ο διαιτητής δεν έδωσε τίποτα προκαλώντας τις έντονες διαμαρτυρίες του γαλανόλευκου πάγκου.

Στο 17ο λεπτό η Ελλάδα έφτασε κοντά στο γκολ αλλά το σουτ του Μπακασέτα απέκρουσε με δυσκολία ο Μπαζούνου. 

Και τρία λεπτά μετά το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα άνοιξε το σκορ, όταν μετά από σέντρα του Τσιμίκα από τα αριστερά, ο Γιακουμάκης με τρομερή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, γράφοντας το 0-1.

Στο 37΄ η Εθνική μας έχασε τεράστια ευκαιρία για να σκοράρει και δεύτερο τέρμα. Μασούρας και Γιακουμάκης συνεργάστηκαν εξαιρετικά με τον τελευταίο να βρίσκει τον Πέλκα, που έκανε δυνατό σουτ και ο Μπαζούνου απέκρουσε εντυπωσιακά με το ένα χέρι σε κόρνερ.

Στην τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου η Εθνική μας ομάδα σκόραρε με τον Μασούρα και πήγε με αέρα δύο τερμάτων στα αποδυτήρια. Ο Γιακουμάκης έφυγε στην κόντρα από μπαλιά του Μάνταλου, έκανε το γύρισμα στην περιοχή, ο Πέλκας έστρωσε στον Μασούρα που σούταρε με τη μία και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μπαζούνου.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου και πιο συγκεκριμένα στο 53ο λεπτό η Ελλάδα άγγιξε το 0-3, αλλά το σουτ του Πέλκα κόντραρε και κατέληξε κόρνερ.

Στο 74΄ η Εθνική μας είχε μία ακόμα καλή στιγμή στο παιχνίδι. Ο Χατζηγιοβάνης γέμισε από τα δεξιά, αλλά η κεφαλιά του Ιωαννίδη πέρασε πάνω από τα δοκάρια.

Στα εναπομείναντα λεπτά δεν άλλαξε κάτι με την Ελλάδα να πετυχαίνει ένα σπουδαίο τρίποντο. 

Οι συνθέσεις:

ΙΡΛΑΝΔΙΑ (Κένι): Μπαζούνου - Ντόχερτι, Ντάφι, Κόλινς (46' Mάνινγκ) - Ογκμπένε (85' Ίντα), Μπράουνι (70' Τζόνστον), Κάλεν, Σκέιλς - Σμόλμποουν (70' Ρόμπινσον), Νάιτ - Φέργκιουσον 

ΕΛΛΑΔΑ (Πογέτ): Βλαχοδήμος - Ρότα, Ρέτσος, Μαυροπάνος, Τσιμίκας - Κουρμπέλης (64' Mπουχαλάκης), Μάνταλος, Μπακασέτας (88' Σιώπης) - Μασούρας (87' Κουλιεράκης), Πέλκας (64' Xατζηγιοβάνης), Γιακουμάκης (70' Ιωαννίδης)

Η βαθμολογία του δευτέρου ομίλου 

1. Γαλλία 18

2. Ελλάδα 12

3. Ολλανδία 9

4. Ιρλανδία 3 

5. Γιβραλτάρ 0

Η επόμενη (7η) αγωνιστική 16/10, 21.45

Ελλάδα-Ολλανδία

Γιβραλτάρ-Ιρλανδία

Ρεπό: Γαλλία

ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερο Παλαιότερο
Εγγραφείτε στο κανάλι μας και γίνετε μέλη: Youtube: Blue Heart TV