Δείτε τι θα γίνει εάν συγκρουστούν μετωπικά δύο ηλεκτρικά αυτοκίνητα – Έγραψε ιστορία η Mercedes


Η Mercedes πραγματοποίησε το πρώτο δημόσιο Crash Test μετωπικής σύγκρουσης ανάμεσα σε δύο ηλεκτρικά μοντέλα

Η Mercedes έγραψε ιστορία, καθώς είναι η πρώτη μάρκα που πραγματοποίησε δημόσιo crash test μετωπικής σύγκρουσης, ανάμεσα σε δύο αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα. Η γερμανική premium εταιρία, που επενδύει όσο καμία άλλη στην ασφάλεια, θέλοντας να δείξει στον κόσμο την πραγματική ασφάλεια των ηλεκτρικών μοντέλων, πραγματοποίησε το 1ο δημόσιο EV Crash Test μεταξύ των EQA και EQS SUV.

Όλα συνέβησαν στο Τεχνολογικό Κέντρο για την Ασφάλεια Οχημάτων στο Σιντελφίγκεν. Στις δοκιμές μετωπικής σύγκρουσης που πραγματοποιεί ο ανεξάρτητος οργανισμός EuroNCAP, τα οχήματα κινούνται με 50χλμ./ώρα.

Η Mercedes για να αποδείξει πως τα μοντέλα της, όχι μόνο πληρούν τις προδιαγραφές, αλλά τις ξεπερνούν κιόλας, όρισε ταχύτητα σύγκρουσης στα EV μοντέλα της, στα 56χλμ./ώρα.  Παράλληλα, αντί για την κινούμενη πλατφόρμα σύγκρουσης 1.400 κιλών του EuroNCAP, σε αυτή τη περίπτωση τα μοντέλα ζυγίζουν 2.2 και 2.3 τόνους.

Μπορεί με τα το crash test, τα δύο μοντέλα να έπαθαν ιδιαίτερα εκτεταμένες ζημιές, όμως οι μηχανικοί της Mercedes αποδεικνύουν πως τόσο οι θάλαμοι των επιβατών όσο και οι μπαταρίες, παρέμειναν ανέπαφα. Για του λόγου το αληθές, ακόμα και οι πόρτες άνοιγαν κανονικά, δείχνοντας πως δεν υπήρξε κίνδυνος ούτε πυρκαγιάς, ούτε εγκλωβισμού.Αξίζει να σημειώσουμε πως τα ηλεκτρικά μοντέλα της Mercedes, όταν ανιχνεύουν πως θα συγκρουστούν αναπόφευκτα, απενεργοποιούν εντελώς το σύστημα υψηλής τάσης σε κλάσματα του δευτερολέπτου.

Η Mercedes χρησιμοποιεί τη δοκιμή πρόσκρουσης ως μέρος μιας νέας διαφημιστικής εκστρατείας για να αποδείξει στους καταναλωτές ότι τα ηλεκτρικά της αυτοκίνητα είναι ακόμη πιο ασφαλή από ό,τι οι επίσημοι οργανισμοί ασφαλείας.

“Η ασφάλεια αποτελεί μέρος του DNA της Mercedes-Benz και μία από τις βασικές μας δεσμεύσεις απέναντι σε όλους τους χρήστες του οδικού δικτύου”, δήλωσε ο Markus Schäfer, επικεφαλής τεχνολογίας της Mercedes. “Και για εμάς, η προστασία των ανθρώπινων ζωών δεν είναι θέμα συστήματος κίνησης. Η πρόσφατη δοκιμή σύγκρουσης στην οποία συμμετείχαν δύο πλήρως ηλεκτρικά οχήματα το αποδεικνύει αυτό. Αποδεικνύει ότι όλα τα οχήματά μας έχουν εξίσου υψηλό επίπεδο ασφάλειας, ανεξάρτητα από την τεχνολογία που τα κινεί”.

Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης
Πηγή: www.zougla.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερο Παλαιότερο
Εγγραφείτε στο κανάλι μας και γίνετε μέλη: Youtube: Blue Heart TV