Όγδοη χρυσή μπάλα για τον Μέσι





Ακόμα μια μαγική βραδιά είχε το όνομά του! Ο Λιονέλ Μέσι, ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής του πλανήτη επέστρεψε στην κορυφή έπειτα από απουσία ενός έτους και στο Παρίσι είχε την τιμητική του. Η Χρυσή Μπάλα 18 καρατίων είναι δική του, η 8η της καριέρας του.

Ο Αργεντινός με τα επτά του τέρματα στα γήπεδα του Κατάρ έστειλε την Αλμπισελέστε στην κορυφή του κόσμου και γέμισε την τροπαιοθήκη του με όλες τις διακρίσεις που μπορεί να φανταστεί ένας ποδοσφαιριστής. Οκτώ Χρυσές Μπάλες (2009, 2010, 2011, 2012, 2015, 2019, 2021, 2023), ρεκόρ μοναδικό, ανεπανάληπτο! Είναι χαρακτηριστικό πως ο Αργεντινός σταρ έχει πλέον δυο βραβεία από όλους τους Βραζιλιάνους μαζί! 

Δεύτερος φέτος βγήκε ο Χάαλαντ και τρίτος ο Μπαπέ.
Επόμενος στη λίστα είναι ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος έχει πέντε: ο πρώτος του ήρθε το 2008 όταν ήταν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, και για 10 χρόνια οι… αιώνιοι αντίπαλοι μοιράστηκαν το βραβείο, μέχρι που ο Λούκα Μόντριτς έσπασε το δίπολο 2018.

Κορυφαίος τερματοφύλακας ο Μαρτίνες
Με το βραβείο του κορυφαίου γκολκίπερ στον κόσμο για το 2023 τιμήθηκε ο Εμιλιάνο Μαρτίνες, ο οποίος παρέλαβε με κάθε επισημότητα το Yachine Trophy.

Ο ιπτάμενος... Αργεντινός, Εμιλιάνο Μαρτίνες, με ακόμα ένα βραβείο στα χέρια του. Μετά το χρυσό γάντι στο Μουντιάλ, ο γκολκίπερ της Άστον Βίλα παρέλαβε και το Yachine Trophy ως κορυφαίος τερματοφύλακας στον κόσμο για το 2023. Με τις δικές του αποκρούσεις άλλωστε κυρίως απέναντι σε Γαλλία και Ολλανδία, ο Μαρτίνες κατάφερε να στέψει την Αργεντινή παγκόσμια πρωταθλήτρια στα γήπεδα του Κατάρ, αποδεικνύοντας για ακόμα μια φορά πόσο καθοριστικός είναι για το σύνολο του Σκαλόνι.

Την πρώτη πεντάδα της κατάταξης συμπληρώνουν κατά σειρά οι Έντερσον, Μπόνο, Κουρτουά και Τερ Στέγκεν.

Κορυφαίος νεαρός ο Μπέλινγκχαμ
Η συλλογή ατομικών βραβείων για τον Τζουντ Μπέλιγχαμ έχει μόλις αρχίσει!

Ο νέος σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης κατέκτησε το Kopa Trophy, όντας ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής κάτω των 21 ετών για το 2023 στο Gala της Χρυσής Μπάλας.

Έτσι, ο Άγγλος κεντρικός χαφ διαδέχθηκε τον Γκάβι, ο οποίος ήταν κάτοχος του εν λόγω βραβείο, μετά την εξαιρετική του περσινή αγωνιστική περίοδο με τη Ντόρμουντ και το εκρηκτικό του ξεκίνημα με τη φανέλα της «βασίλισσας».





ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερο Παλαιότερο
Εγγραφείτε στο κανάλι μας και γίνετε μέλη: Youtube: Blue Heart TV