Australian open: Έμαθαν τους αντιπάλους τους Σάκκαρη και Τσιτσιπάς




Γνωστοί έγιναν οι αντίπαλοι που θα αντιμετωπίσουν οι Στέφανος Τσιτσιπάς και Μαρία Σάκκαρη στο 1ο γύρο του australian open που αρχίζει στις 14 Ιανουαρίου.

Ο Έλληνας πρωταθλητής που είναι στο Νο.7 της παγκόσμιας κατάταξης, μπαίνει κατευθείαν στα βαθιά καθώς θα αναμετρηθεί με τον Ιταλό Ματέο Μπερεντίνι. Μάλιστα, οι δύο τους πρόσφατα πριν μερικές ημέρες προπονήθηκαν μαζί. Ο 25χρόνος στο United Cup έδειξε ότι δεν είναι καλή κατάσταση, αλλά θα πρέπει να κάνει την υπέρβαση, αν θέλει να περάσει καθώς ο Μπερετίνι είναι σε πολύ καλή κατάσταση, αν και τo 2023 τη χρονιά που μας πέρασε αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα που τον έριξαν και στην κατάταξη. Πάντως, ο «Στεφ» μετράει τρεις νίκες σε ισάριθμα ματς απέναντι του.

Επίσης ο Τσιτσιπάς βρίσκεται στη μεριά του ταμπλό που βρίσκεται και ο Νόβακ Τζόκοβιτς. Αν περάσει στο δεύτερο γύρο λογικά θα παίξει με τον Τζόρνταν Τόμπσον, στον 3ο γύρο με τον Λορέντσο Μουζέτι και στο 4ο με τον Τέιλορ Φριτζ. Έπειτα αν περάσει στα προημιτελικά θα βρει μπροστά του τον 36χρόνο Σέρβο όπου να θυμίσουμε ότι οι δύο τους ήταν και οι φιναλίστ του περσινού τελικού στην Αυστραλία. Αν φτάσει στα ημιτελικά, βάσει κατάταξης, θα καλείται να αντιμετωπίσει έναν εκ των Γιανίκ Σίνερ – Αντρέι Ρούμπλεφ. Στην άλλη μεριά του ταμπλό συγκεντρώνονται οι Κάρλος Αλκαράθ, Ντανίλ Μεντβέντεφ και Αλεξάντερ Ζβέρεφ.

Από την άλλη η Σάκκαρη πηγαίνει στο πρώτο Glans Slam της νέας χρονιάς με πολλές ελπίδες μετά τις πολύ καλές εως εξαιρετικές εμφανίσεις της στο United Cup. Στα περσινά Gland Slam και μάλιστα στα 3 (Roland Garros,Us Open,Wimbleton) αποκλειόταν από το 1ο γύρο και αυτά θα πρέπει φέτος να τα ξεχάσει όλα και να μπει δυνατά από το 1ο γύρο όπου θα αναμετρηθεί με την Νάο Χιμπίνο. Η 29χρονη από την Ιαπωνία η οποία είναι στο νούμερο 92 της παγκόσμιας κατάταξης, είναι μια βατή αντίπαλος για την Σάκκαρη, η οποία την είχε νικήσει το 2020 στο Australian Open με 2-0 σετ. Να σημειώσουμε πως η Μαρία Σάκκαρη είναι στο Νο.8 στο ranking της ATP.

Έπειτα στο δρόμο της θα βρεθούν μια εκ των Μπαλ – Αβανεσιάν στον 2ο γύρο, στον 3ο είτε η Μέρτενς είτε η Κόστιουκ και στον 4ο η λογική λέει πως αντίπαλός της θα είναι ή η Μάγκντα Λινέτ ή η Μπεατρίζ Χαντάντ Μάια. Στα προημιτελικά αν θα είναι θα παίξει είτε με την Κόκο Γκοφ είτε με την Καρολίν Γκαρσία. Αν φτάσει στον ημιτελικό απέναντί της θα βρει, βάσει κατάταξης, είτε την κάτοχο του τίτλου, Αρίνα Σαμπαλένκα ή την Ονς Ζαμπέρ. Μονάχα στον τελικό θα μπορούσε να παίξει με την Ίγκα Σφιόντεκ, που έχει στη δική της μεριά του ταμπλό την άκρως φορμαρισμένη Ελένα Ριμπακίνα.

Θυμίζουμε ότι θα είναι η πρώτη φορά που το Australian Open θα ξεκινήσει την Κυριακή και όχι την Δευτέρα.

ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερο Παλαιότερο
Εγγραφείτε στο κανάλι μας και γίνετε μέλη: Youtube: Blue Heart TV