Formula 1: GP Ιαπωνίας




Η αγωνιστική δράση στην Formula 1 συνεχίζεται ,με το κορυφαίο μηχανοκίνητο σπορ να κάνει στάση στη Σουζούκα της Ιαπωνίας. 

Μετά από κενό μίας εβδομάδας, ο μαγικός κόσμος της Formula 1 επιστρέφει με ένα πολυαγαπημένο Grand Prix. Ο τέταρτος σταθμός για το 2024 είναι η χώρα του ανατέλλοντος ηλίου που θα φιλοξενήσει το Grand Prix Ιαπωνίας το τριήμερο 7-9 Απριλίου. Να θυμίσουμε ότι η Σουζούκα απουσίασε από το πρόγραμμα της Formula 1 το 2020 και το 2021 λόγω της πανδημίας του κορονοιού, όμως το 2022 επέστρεψε για να μείνει. Ο φετινός αγώνας θα διεξαχθεί σε μία ασυνήθιστη ημερομηνία, καθώς μέχρι και το 2023 ο αγώνας πραγματοποιείτο το φθινόπωρο. Φέτος, το ιαπωνικό Grand Prix, μετακόμισε από το Φθινόπωρο στην Άνοιξη.

H πίστα σχεδιάστηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1950 από τον Ολλανδό Τζον Χούγκενχολζ, μετά από προτροπή του Σοϊχίρο Χόντα, ο οποίος ήθελε μια πίστα δοκιμών για τη Honda. Το περίφημο σχήμα «8», όπως είναι και η πίστα του Φιοράνο, βοηθά στην ομοιόμορφη φόρτιση των ελαστικών. Η Σουζούκα έχει 10 δεξιές στροφές και 8 αριστερές στροφές. Πρώτη φορά, μπήκε στο πρόγραμμα της Formula 1 τη δεκαετία του 1970 και έγινε εξαιρετικά δημοφιλής σε όλο το κόσμο.

Πολυνίκης στο Grand Prix Ιαπωνίας είναι ο τεράστιος Μίκαελ Σουμάχερ με 6 νίκες, ενώ το ρεκόρ πίστας κατέχει ο Λιούις Χάμιλτον από το 2019 με χρόνο 1:30,983. Ο Ιπτάμενος Ολλανδός έχει δύο νίκες ο 2022 με το οποίο εξασφάλισε τη κατάκτηση του δεύτερου πρωταθλήματος και το 2023. 
Στο προηγούμενο αγώνα που έγινε στην Αυστραλία νικητής ήταν ο Κάρλος Σάινθ με Ferrari στο πρώτο του αγώνα μετά την επέμβαση για σκωληκοειδίτιδα και μαζί με τον Λεκλέρ έκανε η Ιταλική ομάδα το 1-2 με τον Μάξ Φερστάπεν να εγκαταλήψει εξαιτίας κάποιων προβλημάτων στο μονοθεσιό του. Η Ιταλική ομάδα έχει να κερδίσει από τη Σιγκαπούρη πέρσι, σπάζοντας το σερί της Red Bull και του Μάξ Φερστάπεν, ο οποίος κέρδισε όλους τους αγώνες σερί. Όπως τότε έτσι και τώρα, νικητής ήταν και πάλι ο 29χρόνος Ισπανός. Πέρσι, οι Ταύροι σε αυτή τη πίστα εξασφάλισαν τη διατήρηση του τίτλου κατασκευαστών παίρνοντας το 6ο.

Με αυτό το αποτέλεσμα το πρωτάθλημα απέκτησε νέο ενδιαφέρον, καθώς η διαφορά στην κορυφή μειώθηκε δραματικά. Ο 26χρόνος Ολλανδός έχει μόλις 4 βαθμούς απόσταση από τον Μονεγάσκο στη βαθμολογία οδηγών, ενώ στους κατασκευαστές η Αυστριακή ομάδα είναι επίσης 4 βαθμούς μπροστά από τη Scuderia Ferrari. H μάχη των δύο αναμένεται με αγωνία στη Σουζούκα.Η πίστα έχει μήκος 5.807 μέτρα και αποτελείται από 18 στροφές. Μαζί με το Μονακό και την Ίμολα, είναι οι μοναδικές πίστες που διαθέτουν μόλις μία ζώνη DRS. Την Κυριακή στον αγώνα οι οδηγοί θα διανύσουν 53 γύρους. Εκεί έχουν κριθεί αρκετοί τίτλοι τα τελευταία χρόνια με τελευταία περίπτωση αυτή του οδηγού (Φερστάπεν) της Red Bull. Θα καταφέρει ο Ολλανδός να επιστρέψει στις νίκες ή θα έχουμε
κάποιον άλλον νικητή. 
To GP Ιαπωνίας θα μεταδοθεί ζωντανά από το ANT1+ και σε ετεροχρονισμένη μετάδοση από τον ΑΝΤ1.

Αναλυτικά το πρόγραμμα του Grand Prix Αυστραλίας:
Παρασκευή 5 Απριλίου
  • 05:30-06:30 – Πρώτη Περίοδος Ελεύθερων Δοκιμών (ΑΝΤ1+)
  • 09:00-10:00 – Δεύτερη Περίοδος Ελεύθερων Δοκιμών (ΑΝΤ1+)
Σάββατο 6 Απριλίου
  • 05:30-06:30 – Τρίτη Περίοδος Ελεύθερων Δοκιμών (ΑΝΤ1+)
  • 09:00-10:00 – Κατατακτήριες Δοκιμές (ΑΝΤ1+)
Κυριακή 7 Απριλίου
  • 08:00 – Αγώνας (ΑΝΤ1+)
  • 16:30 Μαγνητοσκόπηση (ΑΝΤ1)

ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερο Παλαιότερο
Εγγραφείτε στο κανάλι μας και γίνετε μέλη: Youtube: Blue Heart TV