EKO Ράλλυ Ακρόπολις 2023: Με 72 πληρώματα το Ράλλυ των Θεών!


Στην επετειακή εκδοχή του αγώνα για τα 70 χρόνια παρουσίας του στη διεθνή αθλητική σκηνή, 72 πληρώματα από 31 χώρες θα πάρουν εκκίνηση κάτω από την Ακρόπολη το απόγευμα της Πέμπτης, 7 Σεπτεμβρίου.

O μεγαλύτερος αριθμός πληρωμάτων των τελευταίων 17 ετών συγκεντρώνεται στη λίστα συμμετοχών του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2023, ενώ για την ιστορία να αναφέρουμε ότι περισσότερες από τις φετινές 72 συμμετοχές, ο αγώνας παρουσίασε το 2006, χρονιά κατά την οποία από την ράμπα εκκίνησής του πέρασαν 84 αυτοκίνητα.

Πλην όμως της αριθμητικής πληρότητάς του, ο 10ος γύρος του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ της FIA διακρίνεται και για την ποιότητα των συμμετοχών σε κάθε κατηγορία, με τους διεκδικητές όλων των τίτλων να έρχονται στην Ελλάδα.

Πιο συγκεκριμένα, έχουμε δέκα υβριδικά αυτοκίνητα κατηγορίας Rally1 που θα αναμετρηθούν στα ελληνικά βουνά από τις 7 έως τις 10 Σεπτεμβρίου, με την υποστηρικτική κατηγορία WRC2 να συγκεντρώνει επιπλέον τριάντα συμμετοχές!

Την ίδια ώρα, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η ελληνική παρουσία θα είναι ισχυρή, με 20 πληρώματα, ενώ στην Ελλάδα θα κριθεί ο τίτλος για το Πρωτάθλημα Νέων, καθώς το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις αποτελεί τον έβδομο και τελευταίο γύρο του Πρωταθλήματος JWRC.

Διαβάστε περισσότερα: www.automoto.com.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερο Παλαιότερο
Εγγραφείτε στο κανάλι μας και γίνετε μέλη: Youtube: Blue Heart TV