H Εθνική μπορεί και οκτάδα, αρκεί και να το αποδείξει-Πάμε για το καλύτερο με αυτούς που έχουμε!


Αντίστροφα μετράμε για την έναρξη του Μουντομπάσκετ και φυσικά όλα τα βλέμματα συγκεντρώνετε στη Μανίλα με όσα σημαίνει κάτι τέτοιο για την Εθνική Ομάδα. Οι απουσίες των Γιάννη και Κώστα Αντετοκούνμπο, των Σλούκα, Καλάθη και Ντόρσεϊ είναι πολλές και αποδυνάμωσαν σημαντικά την Εθνική Ομάδα! 

Για να φτάσει στα προημιτελικά, η Εθνική μας καλείται να νικήσει την Ιορδανία, τη Νέα Ζηλανδία και δύο από τους Λιθουανία, Μαυροβούνιο, Μεξικό, Αίγυπτο. 

Οι προσδοκίες δεν μπορεί να είναι υψηλές, αλλά πρέπει να πάμε βήμα βήμα. Ο χρόνος κυλά αντίστροφα για το πρώτο τζάμπολ στο MundoBasket 2023 και η Εθνική Ανδρών έκανε το ταξίδι για την Μανίλα, όπου και βρίσκεται ο όμιλός της για το μεγάλο τουρνουά. 

Θυμίζουμε ότι το Σάββατο (19/8), η Εθνική ολοκλήρωσε τις φιλικές αναμετρήσεις πριν το Παγκόσμιο, αντιμετωπίζοντας την Γερμανία από την οποία ηττήθηκε με 71-84. Η ελληνική ομάδα κάνει πρεμιέρα στο τουρνουά απέναντι στην Ιορδανία στις 26 Αυγούστου, ενώ τον όμιλο πλαισιώνουν οι ΗΠΑ και η Νέα Ζηλανδία. Τα 6 φιλικά έδειξαν αδυναμίες και πλεονεκτήματα, αλλά αυτοί είναι που θα μας εκπροσωπήσουν και έχουν όλη μας τη στήριξη! 
Το Depth Chart της Εθνικής: PG: Τόμας Γουόκαπ, Δημήτρης Μωραΐτης, Λευτέρης Μποχωρίδης SG: Μιχάλης Λούντζης, Γιαννούλης Λαρεντζάκης, Νίκος Ρογκαβόπουλος SF: Κώστας Παπανικολάου, Ιωάννης Παπαπέτρου PF: Ντίνος Μήτογλου, Θανάσης Αντετοκούνμπο C:Γιώργος Παπαγιάννης, Μανώλης Χατζηδάκης.

Πρώτος αντίπαλος η Ιορδανία (26/8 στις 11:45), δεύτερος αντίπαλος οι ΗΠΑ (28/8 στις 15:40), τρίτος αντίπαλος η Νέα Ζηλανδία (30/8 στις 15:40). Με δύο νίκες η Ελλάδα θα συνεχίσει στη δεύτερη φάση και θα βρεθεί και πάλι σε όμιλο, εκτός απροόπτου με αντιπάλους το Μαυροβούνιο και τη Λιθουανία. 

Αν κάνει το 2/2, θα προκριθεί στα προημιτελικά. Ναι, η οκτάδα είναι εφικτός στόχος. Οχι, δεν είναι εύκολος, είναι όμως εφικτός. Και από εκεί και πέρα, χωρίς άγχος, όλα γίνονται γιατί πέρα από τα ημιτελικά και τα μετάλλια, θα παίζεται η συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες. 

Καλείται να αποδείξει ότι μπορεί και να κάνει υπερβάσεις σε νοκ άουτ αγώνες! Σημειώνω ότι οι ηττημένοι των προημιτελικών θα μείνουν (μέχρι τέλους) στη Μανίλα για τους αγώνες κατάταξης της 5ης-8ης θέσης, απ’ όπου μπορεί να μοιραστούν κάποια εισιτήρια για το Παρίσι. Η Ευρώπη θα σφραγίσει δύο από αυτά στη Μανίλα, χωρίς να υπολογίζεται η διοργανώτρια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024, Γαλλία. 

Εν κατακλείδι, δεν μπορούμε να έχουμε πολλές απαιτήσεις, αλλά μια μικρή ελπίδα για το κάτι παραπάνω πάντα υπάρχει, αλλά η Ελλάδα σίγουρα δεν είναι στα φαβορί για μετάλλιο!

Πηγή: www.metrosport.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερο Παλαιότερο
Εγγραφείτε στο κανάλι μας και γίνετε μέλη: Youtube: Blue Heart TV