F1 GP Ιαπωνίας: Επιβλητική νίκη Φερστάπεν - Πρωταθλήτρια η Red Bull







Ο Μαξ Φερστάπεν ήταν στα καλύτερά του καθώς επέστρεψε στις νίκες στο Ιαπωνικό Grand Prix αυτού του Σαββατοκύριακου, κερδίζοντας την 13η νίκη του στη σεζόν και σφραγίζοντας τον έκτο τίτλο κατασκευαστών για την ομάδα του Red Bull.






Ο Φερστάπεν δέχτηκε πίεση τόσο από τον Όσκαρ Πιάστρι όσο και από τον Λάντο Νόρις στην αρχή του αγώνα, αλλά κράτησε και τους δύο οδηγούς της McLaren πριν οδηγηθεί στην απόσταση για να κερδίσει για περισσότερα από 19 δευτερόλεπτα.






Ο Νόρις τερμάτισε δεύτερος μπροστά από τον Πιάστρι – ο οποίος τερμάτισε στο βάθρο για πρώτη φορά στην καριέρα του στη F1, με τον Τσαρλς Λεκλέρκ να έρχεται τέταρτος, μπροστά από τον συμπαίκτη του Κάρλος Σάινθ στην έκτη.

Ο Lewis Hamilton ήταν πέμπτος για τη Mercedes, με τον Βρετανό να προηγείται από τον George Russell στην έβδομη θέση. Ο Φερνάντο Αλόνσο ήταν όγδοος για την Aston Martin, ενώ το ζεύγος Αλπίν Εστεμπάν Οκόν και Πιέρ Γκασλί ολοκλήρωσε το top-10.

Μόνο 15 οδηγοί ολοκλήρωσαν τον αγώνα στη Suzuka, καθώς και οι δύο οδηγοί της Williams, Alex Albon και Logan Sargeant, καθώς και οι Lance Stroll, Valtteri Bottas και Sergio Perez αποσύρθηκαν από τον αγώνα – ο Perez επέστρεψε για λίγο στην πίστα με το επισκευασμένο RB19 του για να εξυπηρετήσει μια πεντάδα. - Δεύτερη φορά πέναλτι.










Οι επόμενοι αγώνες: 

GP Κατάρ
6-8 Οκτωβρίου
Ώρα έναρξης (Ελλάδας): 20:00

GP ΗΠΑ
20-22 Οκτωβρίου
Ώρα έναρξης (Ελλάδας): 22:00

GP Μεξικό
27-29 Οκτωβρίου
Ώρα έναρξης (Ελλάδας): 22:00

GP Βραζιλίας
03-05 Νοεμβρίου
Ώρα έναρξης (Ελλάδας): 19:00


ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερο Παλαιότερο
Εγγραφείτε στο κανάλι μας και γίνετε μέλη: Youtube: Blue Heart TV