F1: Ο Φερστάπεν επέστρεψε δυναμικά κερδίζοντας την πολ ποζίσιον





Ο Μαξ Φερστάπεν και η ομάδα της Red Bull ξεπέρασαν το δύσκολο Σαββατοκύριακο της Σιγκαπούρης φτάνοντας στην pole position για το Ιαπωνικό Grand Prix, κερδίζοντας το ζευγάρι της McLaren Όσκαρ Πιάστρι και Λάντο Νόρις κατά τη διάρκεια της προκριματικής περιόδου του Σαββάτου στη Σουζούκα.





Ο Φερστάπεν σημείωσε χρόνο 1m 28.877s, μια κυρίαρχη επίδοση που τον έβαλε περισσότερο από μισό δευτερόλεπτο μακριά από τον Πιάστρι και τον Νόρις – που δεν μπορούσαν να βελτιώσουν τους αρχικούς τους χρόνους – καθώς έπεφτε η καρό σημαία.

Ο  Σαρλ Λεκλέρ της Ferrari θα εκκινήσει από την 4η θέση, στην 5η ο Σέρτζιο Πέρεζ με την έτερη Red Bull και με τον Κάρλος Σάινθ της Ferrari να ολοκληρώνει τις έξι πρώτες θέσεις, οι δύο οδηγοί της Ferrari ολοκλήρωσαν μόνο έναν γύρο ο καθένας στο pole shootout αφού χρησιμοποίησαν περισσότερα μαλακά ελαστικά νωρίτερα.

Μετά τη δύσκολη πρώτη ημέρα της προπόνησης, η Mercedes έπρεπε να συμβιβαστεί με την έβδομη και την όγδοη θέση στα προκριματικά, με τον επτά φορές παγκόσμιο πρωταθλητή Λούις Χάμιλτον να προηγείται του Ράσελ, ο οποίος περιορίστηκε σε μία μόνο προσπάθεια στο Q3.

Το φαβορί των γηπεδούχων Γιούκι Τσουνόντα, έφτασε στην ένατη θέση, με τον Φερνάντο Αλόνσο να φτάνει στη 10η θέση στο grid.


Ο νεοφερμένος στη F1, Liam Lawson, να συμβιβάζεται με την 11η θέση, ακολουθούμενος από τους Πιέρ Γκασλί και Εστεμπάν Οκόν της Αλπίν που χωρίστηκαν από την Williams του Άλεξ Άλμπον, και τον επικεφαλή της  Haas Κέβιν Μάγκνουσεν.

Η Alfa Romeo έχασε και τα δύο μονοθέσια στο Q1, με τον Βάλτερι Μπότας να ξεκινά στη 16η θέση και τον Zhou Guanyu να κατέχει τη 19η.

Ο Λάνς Στρόλ και ο Νίκο Χούλκενμπερκ ακολούθησαν με την Aston Martin και Haas, με τον Rookie της Williams, Logan Sargeant, να ξεκινά πίσω από τον προαναφερθέντα Zhou, αφού βγήκε από τη διαδικασία στα μέσα της πρώτης φάσης.

Ο Sargeant μπήκε το Σαββατοκύριακο με περισσότερες ερωτήσεις σχετικά με το μέλλον του στην F1 και, έχοντας υποσχεθεί να περιορίσει τα λάθη του, έχασε δραματικά τον έλεγχο της Williams του στην τελευταία γωνία, έκανε ένα ταξίδι μέσα από το χαλίκι και χτύπησε στα εμπόδια, βγάζοντας κόκκινη σημαία.

Ωστόσο, θα μπορούσε να υπάρξει μια ανατροπή στην ιστορία πριν από τον αγώνα της Κυριακής, με τους Λεκλέρ, Zhou και Μπότας να βρίσκονται όλοι υπό έρευνα μετά τη συνεδρία επειδή φέρεται ότι δεν ακολούθησαν τις οδηγίες του Διευθυντή Αγώνων σχετικά με τον μέγιστο χρόνο γύρου.

Οι θέσεις εκκίνησης:



Για το συγκεκριμένο τριήμερο παρατηρείται διαφοροποίηση στην τηλεοπτική κάλυψη, καθ’ ότι ο Ant1 ανακοίνωσε πως όλες οι διαδικασίες του τριημέρου θα μεταδοθούν ζωντανά, μόνο από την συνδρομητική πλατφόρμα του ομίλου Ant1+, συμπεριλαμβανομένου και του αγώνα. Η ελεύθερη μετάδοση αφορά την μαγνητοσκοπημένη προβολή του αγώνα, στις 16:30 το απόγευμα της Κυριακής. Φυσικά, υπάρχει κι η επιλογή της ΟΤΤ πλατφόρμας της Formula 1, το F1TV, το οποίο θα έχει, μέσω συνδρομής, κάθε session του τριημέρου, με αποκλειστικά onboard πλάνα και ξεχωριστές επιλογές μετάδοσης.

Επόμενος σταθμός του παγκοσμίου πρωταθλήματος της F1, το GP του Κατάρ, στην ανακαινισμένη-βάσει υποδομών-πίστα του Lusail, στον τέταρτο νυχτερινό αγώνα της σεζόν και συνάμα τέταρτο τριήμερο που περιλαμβάνει Sprint. Η διεξαγωγή του είναι προγραμματισμένη για τις 6-8 Οκτωβρίου.


ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερο Παλαιότερο
Εγγραφείτε στο κανάλι μας και γίνετε μέλη: Youtube: Blue Heart TV