F1: Sainz οδηγός του αγώνα και η συναρπαστική μάχη με Leclerc




Οι tifosi που επέστρεφαν στις εξέδρες της Monza έβλεπαν τους πιλότους της Ferrari, Charles Leclerc και Carlos Sainz να μάχονται σκληρά στους τελευταίους γύρους του ιταλικού Grand Prix για την τελευταία θέση στο βάθρο – με τον Sainz να βγαίνει νικητής στον αγώνα. 

Ο pole-sitter Sainz είχε ήδη δείξει τη δυνατότητά του με μια γενναία άμυνα από τον δυναμικό Max Verstappen στα πρώτα στάδια του αγώνα, προτού ο Ολλανδός πρωταθλητής περάσει στον 15ο Γύρο από τους 51 πριν καταφέρει να σπάσει το ρεκόρ για τη 10η συνεχόμενη νίκη.

Με τον Sergio Perez στη δεύτερη Red Bull να προσπερνάει επίσης τις δύο Ferrari στους τελευταίους γύρους του αγώνα, ενώ τον Leclerc να προσπαθεί τα πάντα για να κερδίσει το P3 από τον συμπαίκτη του, με τους δύο πιλότους να έχουν κλειδωθεί στη στροφή 1 σε σημεία πριν ο Sainz τελικά περάσει τη γραμμή μόλις 0,184 δευτ.από τον Leclerc.

Όμως, παρά το γεγονός ότι η δράση έμοιαζε έντονη στην πίστα, και οι δύο οδηγοί φάνηκε να απολαμβάνουν τη μάχη, με τον Sainz να λέει στα μέσα ενημέρωσης μετά τον αγώνα: «Ήταν δύσκολο. Ήταν ένας σκληρός αγώνας. Είναι πάντα χαρά να αγωνιζόμαστε με τον Charles όποτε είχαμε την ευκαιρία. Ένας σπουδαίος πιλότος, όπως ο Max και ο Checo [Perez]. Διασκεδάσαμε εκεί έξω σήμερα και ελπίζω να σας άρεσε."


Ο Λεκλέρκ επανέλαβε τα συναισθήματα του συμπαίκτη του όταν ρωτήθηκε πώς ένιωσε μετά τον αγώνα, λέγοντας: ''Για να είμαι ειλικρινής, νιώθω καλά. Εντάξει, μου έλειψε το βάθρο, αλλά ο Carlos είναι σε αυτό ούτως ή άλλως, οπότε μια Ferrari είναι εκεί. Θα ήμουν απογοητευμένος αν ήταν ένας βαρετός αγώνας , αλλά τελικά ήταν πραγματικά διασκεδαστικό.Το χάρηκα πολύ.

Είμαι σίγουρος ότι πολλοί άνθρωποι δεν απόλαυσαν αυτόν τον [αγώνα]. τα παιδιά στο pit wall ίσως έπαθαν ένα ή δύο εμφράγματα, οι tifosi πιθανώς επίσης, αλλά… για μένα, αυτή είναι η Formula 1, αυτό θα έπρεπε να είναι συνέχεια.''

''Με τον Μαξ, είχα τέτοιου είδους μάχες στο παρελθόν, σήμερα ήταν με τον Τσέκο και τον Κάρλος. Εμείς, νομίζω, βρισκόμασταν πάντα στα όρια των κανονισμών, είτε κάναμε άμυνα είτε επίθεση και ακριβώς έτσι απολαμβάνω τους αγώνες. Οπότε είχε πλάκα. Συγχαρητήρια στον Carlos, ήταν πραγματικά σε αυτό από τον πρώτο γύρο στο FP1, αλλά είμαι χαρούμενος σήμερα''.

Εν τω μεταξύ, ο Sainz δήλωσε ότι η απόδοση της Ferrari μπροστά στο κοινό της ήταν μια αξιοσημείωτη βελτίωση σε σχέση με το Zandvoort πριν από μια εβδομάδα – όπου ο Sainz ήταν πρώτος για τη Ferrari στο P5.

''Σίγουρα ένα μεγάλο βήμα μπροστά σε σύγκριση με το Zandvoort», είπε. «Αυτό το Σαββατοκύριακο ήμασταν καλύτεροι από τους υπόλοιπους, κάτι που είναι ένα καλό αποτέλεσμα για την ομάδα δεδομένων των συνθηκών''.

''Νομίζω ότι πρέπει απλώς να συνεχίσουμε να δουλεύουμε με τον ρυθμό μας, με την κατανόηση των ελαστικών μας. Σήμερα ήταν προφανές ότι δουλεύαμε τα ελαστικά λίγο περισσότερο και μας έλειπε λίγο ο ρυθμός''.


ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερο Παλαιότερο
Εγγραφείτε στο κανάλι μας και γίνετε μέλη: Youtube: Blue Heart TV