F1: Ο Verstappen έκανε την 10η διαδοχική του νίκη και σπάει το ρεκόρ



Ο Max Verstappen μετά τη 10η διαδοχική του νίκη στο ιταλικό  Grand Prix ξεπερνά το προηγούμενο ρεκόρ του Sebastian Vettel και γράφει ιστορία.

Ο Verstappen προσπέρασε τον οδηγό της Ferrari Carlos Sainz στην pole-siting στον αγώνα της Κυριακής στη Monza για να εξασφαλίσει τη νίκη που γράφει ιστορία, πράγμα που σημαίνει ότι είναι πλέον αήττητος από την επίσκεψή του στο Μαϊάμι.

Μιλώντας μετά τον αγώνα, είπε: «Ποτέ δεν θα πίστευα ότι ήταν δυνατή, αλλά έπρεπε να δουλέψουμε γι' αυτό σήμερα και ήταν σίγουρα πολύ πιο διασκεδαστικό. Είχαμε καλό ρυθμό, ήμασταν καλοί στα ελαστικά, αλλά η [Ferrari] είχε την τελική ταχύτητα.

«Ήταν τόσο δύσκολο να πλησιάσω και να κάνω τη μετάβαση στη στροφή 1. Έπρεπε να αναγκάσω τον [Sainz] σε ένα λάθος και ευτυχώς ήρθε κάποια στιγμή που μπλόκαραν τα φρένα του και είχα καλύτερη πρόσφυση από τη στροφή 2, έτσι μπόρεσα να κάνω τον αγώνα δικό μου».

Ερωτηθείς αν είχε αμφιβολίες ότι θα έκανε την κίνηση να κολλήσει, ο Verstappen πρόσθεσε: «Απλώς προσπάθησα να είμαι υπομονετικός. Ήταν ακόμα ένας πολύ μακρύς αγώνας. Έβλεπα ότι δυσκολεύονταν πολύ με τα πίσω ελαστικά, οπότε έπρεπε απλώς να διαλέξω τη στιγμή μου.

«Όλα ήταν καλά [από εκείνη τη στιγμή και μετά]. Έπρεπε να αντιμετωπίσουμε ένα μικρό πρόβλημα στο τέλος, αλλά ευτυχώς είχαμε το κενό πίσω, οπότε μπορούσαμε εύκολα να κάνουμε πίσω».

Εν τω μεταξύ, ο συμπαίκτης του Verstappen, Sergio Perez, ανέβηκε από την πέμπτη θέση στο grid – νικώντας το ζευγάρι της Ferrari Sainz και Charles Leclerc αργά – για να δώσει στη Red Bull το έκτο αποτέλεσμα ένα-δύο της καμπάνιας του 2023.

Ο Verstappen κατέχει τώρα προβάδισμα 145 πόντων έναντι του Perez στην κατάταξη των οδηγών , ενώ η Red Bull απέχει 310 από τους πλησιέστερους αντιπάλους της, Mercedes, στους κατασκευαστές .

ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερο Παλαιότερο
Εγγραφείτε στο κανάλι μας και γίνετε μέλη: Youtube: Blue Heart TV