F1: Εβδομάδα του πολυαναμενόμενου Grand Prix στο Las Vegas





Είναι εδώ επιτέλους, η νεότερη προσθήκη στο ημερολόγιο της Formula 1 και αναμφίβολα μια από τις πιο θεαματικές τοποθεσίες για έναν αγώνα. Καθώς οι δύο τελευταίοι γύροι της σεζόν ξεκινούν πίσω στις Ηνωμένες Πολιτείες, το τριήμερο 16-18 Νοεμβρίου 2023 στο Λας Βέγκας.

Ήταν ένα τεράστιο εγχείρημα και είναι εγγυημένο ότι θα είναι ένα θέαμα απλά χάρη στην τοποθεσία. Οι αγώνες ανάμεσα σε εμβληματικά θέρετρα που θα φωτιστούν σε όλο τους το μεγαλείο το βράδυ του Σαββάτου θα είναι επικοί και όπως μπορείτε να φανταστείτε, πολλά θα συμβούν και στον ίδιο τον αγώνα.

Όλα θα ξεκινήσουν επίσημα με την τελετή έναρξης το βράδυ της Τετάρτης – με μια μακρά λίστα θρύλων από τον κόσμο της μουσικής μαζί με τους ίδιους τους οδηγούς – πριν η δράση της πίστας ξεκινήσει την Πέμπτη το απόγευμα, ενόψει του νυχτερινού αγώνα του Σαββάτου.

Όσο και αν η τοποθεσία της πίστας του Λας Βέγκας είναι καταπληκτική, η διάταξή της είχε επίσης τους καλούς αγώνες ως μία από τις προτεραιότητές της σε όλη τη φάση σχεδιασμού.

Το συγκρότημα pit και paddock έχει κατασκευαστεί ειδικά για αυτόν τον αγώνα και πρόκειται να δώσει μια αίσθηση σταδίου στο άνοιγμα του γύρου. Στη συνέχεια, όμως, έρχεται μια μεγάλη ευθεία προς τη Σφαίρα – ένα άλλο εντυπωσιακό χαρακτηριστικό της τοποθεσίας – και εδώ πρόκειται να είναι η πρώτη ζώνη DRS που θα προσφέρει πολλές ευκαιρίες προσπέρασης στη ζώνη πέδησης στη στροφή 5.

Από εκεί, ένα τεχνικό τμήμα και ένα σαρωτικό φαρδύ σικάνο οδηγεί στη στροφή 12, όπου υπάρχει μια επίπεδη διαδρομή πάνω από ένα μίλι – και σχεδόν δύο χιλιόμετρα – μέσω της ελαφριάς στροφής στη στροφή 13 πριν από την δυνατό φρενάρισμα για ένα σικέιν τριών μερών στις στροφές 14-16.

Αυτή η διάταξη έχει ρυθμιστεί να έχει κορυφαίες ταχύτητες που μπορούν να συναγωνιστούν τη Monza, αλλά θα πρέπει επίσης να σημαίνει πολλές ευκαιρίες προσπεράσματος είτε με DRS είτε με φρένα στο τέλος των δύο μεγάλων ευθειών. Και η στροφή 1 θα μπορούσε να δει επίσης άφθονη δράση.

Καθώς πλησιάζουμε στο τέλος της σεζόν, ο αγώνας για τις τελικές θέσεις γίνεται όλο και πιο έντονος, με το Άμπου Ντάμπι να ακολουθεί το Λας Βέγκας.

Η δεύτερη θέση φαίνεται πιο ασφαλής για τον Sergio Perez μετά το Interlagos, αλλά αυτό ήταν ένα εκπληκτικά μη ανταγωνιστικό Σαββατοκύριακο για τη Mercedes - και αν επιστρέψουν στη φόρμα που είχαν πριν από τη Βραζιλία, τότε ο Lewis Hamilton θα ελπίζει να κλείσει ξανά τη διαφορά.

Αλλά ο Χάμιλτον πρέπει επίσης να είναι επιφυλακτικός με δύο ανανεωμένους οδηγούς με τη μορφή του Φερνάντο Αλόνσο και του Λάντο Νόρις. Ο Alonso φαινόταν πραγματική απειλή για τον δεύτερο, στο δεύτερο μέρος της σεζόν, στην πορεία η φόρμα της Aston Martin ξεθώριασε, αλλά η τρίτη του θέση στη Βραζιλία τον έφερε λίγο πιο κοντά και πάλι, ενώ ο Norris τερμάτισε δεύτερος έξι φορές στους τελευταίους 11 αγώνες.

Οι αναφορές τόσο του Alonso όσο και του Norris παραπάνω δείχνουν επίσης χωρίς έκπληξη ότι η Aston Martin και η McLaren είναι δύο ομάδες που πρέπει να παρακολουθείτε. Ο αγώνας για την τέταρτη θέση μεταξύ των δύο ομάδων φαινόταν να είναι μονόδρομος στους πρόσφατους αγώνες, αλλά η εξαιρετική ανταπόκριση της Aston Martin στη Βραζιλία μόλις πρόσθεσε στην ίντριγκα.

Η McLaren στην πραγματικότητα ξεπέρασε την Aston Martin με έναν βαθμό στο Interlagos, αλλά ήταν μια επίδειξη του τι είναι ικανοί να κάνουν ο Alonso και ο Lance Stroll όταν το μονοθέσιο δουλεύει και η ταχύτητά τους στην ευθεία ήταν εντυπωσιακή, κάτι που θα χρειαστεί για άλλη μια φορά. Η McLaren ήταν ισχυρή σχεδόν παντού από τότε που αναβάθμισε το αυτοκίνητό της στην Αυστρία και το πρόσθεσε στη Σιγκαπούρη, αλλά το Λας Βέγκας είναι άγνωστο για όλους.

Είναι μία στενή μάχη για τη δεύτερη θέση στους κατασκευαστές , με τη Mercedes να προηγείται της Ferrari με 20 πόντους προχωρώντας στους δύο τελευταίους γύρους, αλλά με τη διαφορά να μειώνεται αργά αλλά σταθερά από τις καλοκαιρινές διακοπές. Η Ferrari ένιωσε ότι είχαν απομείνει βαθμοί στο τραπέζι στον τελευταίο αγώνα, αφού ο Charles Leclerc δεν μπόρεσε να ξεκινήσει, αλλά η φόρμα τους από τον Αύγουστο υποδηλώνει ότι πρόκειται για έναν αγώνα που πάει απευθείας στον τελικό γύρο.

Αλλά υπάρχουν πολλά περισσότερα που διακυβεύονται πάνω-κάτω στο grid, με την πρόσφατη φόρμα της AlphaTauri να κλείνει τη διαφορά από την Williams στην έβδομη θέση σε μόλις επτά βαθμούς. Αλλά η Williams έχει ορίσει το Βέγκας ως χώρο όπου θα μπορούσαν να είναι δυνατοί, οπότε θα μπορούσε να είναι ένα κομβικό Σαββατοκύριακο σε αυτόν τον αγώνα.

Netflix Cup

Το πρωτάθλημα οδηγών και κατασκευαστών δεν είναι οι μόνες αγωνιστικές μάχες που πρέπει να παρακολουθήσουμε  αυτή την εβδομάδα.

Το απόγευμα της Τρίτης, τέσσερις οδηγοί θα συνεργαστούν με επαγγελματίες του γκολφ για να διαγωνιστούν στην εναρκτήρια διοργάνωση του Netflix Cup, την πρώτη ζωντανή τηλεοπτική αθλητική εκδήλωση στο Netflix.

Ο Lando Norris, ο Carlos Sainz, ο Pierre Gasly και ο Alex Albon θα συνεργαστούν με τέσσερις επαγγελματίες παίκτες του γκολφ  – Rickie Fowler, Collin Morikawa, Max Homa και Justin Thomas – στο τουρνουά matchplay που θα διεξαχθεί στο Wynn Golf Club.

Συνδυάζοντας τα αστέρια του Drive to Survive με το ντοκιμαντέρ γκολφ του Netflix Full Swing , είναι ένας αγώνας οκτώ οπών, με τις δύο κορυφαίες ομάδες να προκρίνονται στη συνέχεια στην τελευταία ένατη τρύπα για να αποφασίσουν τους νικητές.
Σημαίνει λοιπόν ότι οι αντιπαλότητες θα δημιουργηθούν ήδη πολύ πριν ξεκινήσει οποιαδήποτε δράση στην πίστα.



ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερο Παλαιότερο
Εγγραφείτε στο κανάλι μας και γίνετε μέλη: Youtube: Blue Heart TV