Conference League: Μεγάλη νίκη του ΠΑΟΚ με 2-1 την Άιντραχτ




Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου πέρασε νικηφόρα από τη Φρανκφούρτη, κερδίζοντας με 2-1 την Άιντραχτ και έτσι εξασφάλισε την πρωτιά του ομίλου που τον στέλνει απευθείας στους ''16'' του Europa Conference League. Μάλιστα, ο Δικέφαλος διεύρυνε το αήττητο φετινό του ευρωπαϊκό σερί στα 11 παιχνίδια, έχοντας απολογισμό 8 νίκες και 3 ισοπαλίες! Τα γκολ του ιστορικού διπλού για τους ''ασπρόμαυρους'' πέτυχαν οι Κεντζιόρα (55΄) και Ζίβκοβιτς (73΄). Μετά από αυτή τη νίκη ο ΠΑΟΚ ανεβαίνει στους 13 βαθμούς μετά από 5 αγωνιστικές και την τελευταία αγωνιστική υποδέχεται την Ελσίνκι (14/12, 19.45). 

Ο αγώνας:

Η πρώτη στιγμή στο παιχνίδι ανήκε στον ΠΑΟΚ, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Τάισον από τα αριστερά, ο Σαμάτα έπιασε την κεφαλιά και η μπάλα πέρασε άουτ μόλις στο 2΄. Τέσσερα λεπτά μετά ήταν σειρά της Άιντραχτ να απειλήσει. Ο Γκέτσε έδωσε στον Λάρσον και ο τελευταίος έκανε το σουτ έξω από την περιοχή και η μπάλα πέρασε έξω.

Στο 9΄ ο Μαρμούς αστόχησε από πλεονεκτική θέση και στο αμέσως επόμενο λεπτό οι γηπεδούχοι έχασαν μία ακόμα ευκαιρία, με τον Τσαϊμπί να επιχειρεί το σουτ από πλάγια θέση και τον Κοτάρσκι να αποκρούει σωτήρια.

Στο 13΄ ο Ζίβκοβιτς έκανε ωραία ατομική ενέργεια και τροφοδότησε τον Τάισον, με το σουτ του Βραζιλιάνου από το ύψος της μεγάλης περιοχής να μπλοκάρει ο Τραπ.

Στο 21΄ ο Τάισον έκανε τη σέντρα από τα αριστερά και ο Κουλιεράκης έπιασε το σουτ στην κίνηση και η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι του Τραπ, ωστόσο ο νεαρός διεθνής κεντρικός αμυντικός του ΠΑΟΚ ήταν εκτεθειμένος με τον βοηθό να σηκώνει το σημαιάκι του.

Στο 25΄ η Άιντραχτ απείλησε ξανά, όταν ο Ενκουκού έκλεψε την μπάλα από τον Ζίβκοβιτς, μπήκε στην περιοχή, έκανε το σουτ, όμως ο Κοτάρσκι έπεσε σωστά στη γωνία του και αποσόβησε τον κίνδυνο για την ομάδα του.

Στο 28΄ ο Τάισον έβγαλε τον ΠΑΟΚ στην κόντρα και αφού συνδυάστηκε με τον Σαμάτα έπιασε το σουτ και η μπάλα έφυγε άουτ. Και στο 29΄ ο ΠΑΟΚ έχασε τεράστια ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ. Ο Σαμάτα τροφοδότησε τον Μουργκ και ο Αυστριακός έκανε το πλασέ με το αριστερό, αλλά ο Τραπ απέκρουσε σωτήρια με τα πόδια.

Στο 32΄ η Άιντραχτ άγγιξε το γκολ, όμως ο Κοτάρσκι απέκρουσε σωτήρια το σουτ του Μαρμούς από κοντινή θέση. Τέσσερα λεπτά μετα το σουτ του Μαρμούς κατέληξε έξω.

Στο 51΄ η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μουργκ βρήκε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων του Τραμπ.

Στο 55΄ ο ΠΑΟΚ ευτύχησε να πάρει κεφάλι στο σκορ. Ο Ζίβκοβιτς έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, η άμυνα των Γερμανών αδράνησε και ο Κεντζιόρα με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, στέλνοντας στα…ουράνια τους χιλιάδες φίλους του Δικεφάλου που έχουν κατακλύσει το γήπεδο. 

Ωστόσο, η χαρά των παικτών του Ραζβάν Λουτσέσκου κράτησε μόλις τρία λεπτά, αφού οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν σε 1-1 με την εξαιρετική κεφαλιά του Μαρμούς ύστερα από τη σέντρα του Τσαϊμπί από τα αριστερά.

Στο 60ο λεπτό η Άιντραχτ βρίσκει δίχτυα με τον Λάρσον, αλλά το γκολ ακυρώνεται ως οφσάιντ. Στο 63΄ οι ''αετοί'' έφτασαν μια ανάσα από την ολική ανατροπή, όμως το σουτ του Εμπιμπέ πέρασε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Κοτάρσκι.

Στο 73ο λεπτό ο ΠΑΟΚ παίρνει εκ νέου προβάδισμα. Ο Τάισον έδωσε στον Κωνσταντέλια και εκείνος στον Τόμας που έκανε το σουτ, με τον Τραπ να αποκρούει ασταθώς και τον Ζίβκοβιτς να παίρνει το ριμπάουντ και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα.

Στο 75΄ η Άιντραχτ λίγο έλειψε να φέρει το ματς στα ίσα, αλλά ο Κοτάρσκι έδειξε την κλάση του στο δυνατό σουτ του Μαρμούς. Τρία λεπτά μετά ο Κροάτης πορτιέρε λέει ''όχι'' στο σουτ του Τσαϊμπί.

Στο 85΄ η Άιντραχτ έχασε ασύλληπτη ευκαιρία για να κάνει 2-2, όμως ο Μαρμούς την πέταξε στον κάδο των αχρήστων.

Στα εναπομείναντα λεπτά δεν άλλαξε κάτι παρά οι αριθμητικές ισορροπίες, καθώς η Άιντραχτ έμεινε με δέκα παίκτες λόγω της αποβολής του Γιάκιτς, ο οποίος σε διάστημα δύο λεπτών αντίκρισε δύο κίτρινες κάρτες. 

Οι συνθέσεις:

Άιντραχτ Φρανκφούρτης: Τραπ, Πάτσο, Σμόλτσιτς, Τούτα, Ενκουνκού, Εμπιμπέ (86΄ Φερί), Λάρσον, Σκίρι (54΄ Γιάκιτς), Γκέτσε (74΄ Μπούτα), Τσαϊμπί και Μαρμούς.

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Ράφα Σοάρες, Κουλιεράκης, Κεντζιόρα, Βιεϊρίνια, Μεϊτέ, Οζντόεφ (80΄ Σβαμπ), Αντρίγια Ζίβκοβιτς (80΄ Εκόνγκ), Μουργκ (67΄ Κωνσταντέλιας), Τάισον (83΄ Ντεσπόντοφ) και Σαμάτα (67΄ Τόμας).






metrosport.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερο Παλαιότερο
Εγγραφείτε στο κανάλι μας και γίνετε μέλη: Youtube: Blue Heart TV