Πρωταθλητές Ευρώπης οι μικροί του Ολυμπιακού έγραψαν ιστορία κατακτώντας το UEFA Youth Laegue




Το ΕΠΟΣ ολοκληρώθηκε! Η Κ19 του Ολυμπιακού ανέβηκε στο πιο ψηλό σκαλί της Ευρώπης, καθώς υπέταξε με 3-0 τη Μίλαν στον μεγάλο τελικό της Νιόν και έτσι έγινε η πρώτη ελληνική ομάδα που σηκώνει ευρωπαϊκή κούπα στο ποδόσφαιρο! 

Πλέον, οι ''ερυθρόλευκοι'' έχουν μία ακόμα πρόκληση μπροστά τους, καθώς θα αντιμετωπίσουν την Φλαμένγκο στον τελικό του Διηπειρωτικού που θα λάβει χώρα στην Βραζιλία.

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση ως πρωταθλητής Super League Κ19 και άρχισε την πορεία του από το μονοπάτι των πρωταθλητών. Στον πρώτο γύρο αντιμετώπισε την πρωταθλήτρια Ιταλίας Λέτσε την οποία πέταξε εκτός διοργάνωσης. Ακολούθησε η Γκαμπάλα την οποια διελυσε με 7-0 και πήρε πανηγυρικα την πρόκριση στα playoffs. Εκεί πρώτο θύμα ήταν η Ίντερ, ακολούθησε η νέα νίκη στα πέναλτι, αυτή τη φορά απέναντι στη Λανς. 
Στη συνέχεια, οι ''ερυθρόλευκοι'' πάτησαν την Μπάγερν με 3-1 στο Μόναχο για τα προημιτελικά, ενώ στα ημιτελικά νίκησαν στα πέναλτι τη Ναντ και πήραν την μεγάλη πρόκριση για τον τελικό.

Όσον αφορά την εξέλιξη του αγώνα, ο Ολυμπιακός κυριάρχησε στο πρώτο ημίχρονο, όμως το μόνο που του έλειπε ήταν το γκολ. 

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου και πιο συγκεκριμένα στο 53ο λεπτό η Μίλαν άγγιξε το γκολ. Μετά από λάθος πάσα από την άμυνα του Ολυμπιακού, ο Σκότι έκανε το σουτ, με τον Σίνα να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ. 

Και πέντε λεπτά αργότερα, ο Ολυμπιακός κέρδισε πέναλτι. Ο Παπακανέλλος έβγαλε την σέντρα από τα δεξιά, ο Κωστούλας πήρε την κεφαλιά, η μπάλα βρήκε σε παίκτη της Μίλαν και ο διαιτητής μετά από χρήση του VAR έδωσε πέναλτι. Ο Μουζακίτης ανέλαβε την εκτέλεση και δεν λάθεψε, βάζοντας μπροστά στο σκορ την ομάδα του στο 60΄. 
Στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο Παπακανέλλος με μία φοβερή ενέργεια διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του. 

Και στο 66΄ ο Μπάκουλας με ανάποδο ψαλίδι από τα αριστερά, μετά από σέντρα του Κουτσογούλα ανεβάζει το δείκτη του σκορ στο 3-0. 

Οι συνθέσεις:

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σ. Συλαϊδόπουλος): Σίνα, Πρεκατές, Κουτσίδης, Κ. Κωστούλας, Αλαφάκης (72′ Δάμα), Μουζακίτης, Μπακούλας (87′ Τανούλης), Κουτσογούλας, Πνευμονίδης (87′ Γατόπουλος), Παπακανέλλος (75′ Λιατσικούρας), Χ. Κωστούλας. 

ΜΙΛΑΝ (Ι. Αμπάτε): Ραβεγιέ, Μαγκνί, Σίμιτς, Ενσιάλα (69′ Λιμπεράλι), Μπαρτεσάγκι, Στάλματς (63′ Σίμελχακ), Μαλασπίνα Ζερόλι, Σκότι, Σία (78′ Σάλα), Καμάρντα (78′ Μπονόμι).

ΣΧΟΛΙΑ

Νεότερο Παλαιότερο
Εγγραφείτε στο κανάλι μας και γίνετε μέλη: Youtube: Blue Heart TV